Grid decor image
7 начина, по които да мотивираш служителите си успешно
Бизнес управление и стратегии 2024-07-11

7 начина, по които да мотивираш служителите си успешно

Успехът ти до голяма степен зависи от това, колко мотивиран е екипът ти от работници и служители да изпълнява своите работни ангажименти. Логично

е, когато те са мотивирани и се чувстват добре на работа, да бъдат ефективни, а бизнесът ти – печеливш.

Звучи просто, но как да го постигнеш успешно? Отговорите даваме в следващите редове, където ти представяме 7 начина, по които да вдъхновиш и мотивираш своите служители, за да пожънеш страхотни резултати.

#1 Бъди признателен

За служителите и работниците ти е важно да се чувстват разбрани и оценени. Благодарността за всяка изпълнена задача не е просто учтивост, а начин да бъдеш признателен към нечий труд. Погрешно е да се смята, че някой на някого е длъжен. Важно е да отбелязваш и поощряваш усилията, които хората от екипа полагат за успеха на бизнеса ти, отвъд това, че те получават заплащане.

#2 Комуникирай открито

Растежът и развитието се основават на добрата комуникация. Неяснотата може да доведе до грешки и/или други негативни резултати. При това, различните хора имат различен стил на общуване, а в същността на ефективната комуникация стои разбирането. Дали по отношение на работни ангажименти, които трябва да бъдат изпълнени, или пък друг казус в процеса на работа – комуникирай открито и честно с подчинените си.

#3 Слушай активно

Активното слушане неминуемо е част от ефективната комуникация. Това, което работниците и служителите ти казват, а и това, което премълчават, са фактори от ключово значение. За да разбираш служителите си, да идентифицираш проблемите им и да покажеш, че гласът им е чут, е важно да търсиш и да се вслушваш в техните предложения, критики и съвети.

#4 Необходима е култура на служителите

Терминът култура на служителите се отнася до бизнес атмосферата на вътрешно организационно ниво. Независимо как са структурирани екипите и колко строга е йерархията, колективът може да се изгради по модела отдолу нагоре и/или обратно, съобразно начина, служещ най-добре на фирмената ти политика.

Ако приемем, че в организацията ти има мениджъри, които са дружелюбни, притежават съответните лидерски умения и същевременно успяват да създават приятно и позитивно настроение за протичане на работния ден, то това би могло да се приеме за приятелска култура в екипа ти.

#5 Поставяй цели към екипа си

Формулирането на ясни, реалистични цели би могло бъде изключително вдъхновяващо и мотивиращо, когато говорим за управление на екипи. Така наречените "таргети" могат да бъдат залагани всеки месец и/или за по-голям времеви период – всяка година например. Изпълнението им със задружни усилия и конкретно постигнати резултати ще бъде страхотен стимул за служителите ти.

#6 Уважавай екипа си

Дойде време да споменем и уважението между хората и професионалните отношения на работното място. То е преди всичко взаимен процес – и от страна на управленския екип, и от тази на служителите. Ръководните лица, които се стремят към абсолютна власт и в същото време очакват уважение, е неефективна комбинация.

#7 Заложи на свобода и независимост

Желанието да се избягва микроуправление на ниво екип, никога не е добра идея и практиката го е доказала. Добре би било на служителите да се делегира по-голяма автономност, щом трябва да бъдат взети определени решения, пряко касаещи ролята им във вашата малка и/или средна фирма. Бивайки пряко ангажирани, служителите се поощряват да мислят и действат по начин, който намират за най-ефективен и правилен с оглед ползите за дейността ти.

Имаш нужда от допълнително финансиране за повишаване на културата на общуване в твоя микро и малък бизнес и/или по каквато и да е друга причина? Не забравяй, че  Финтрейд със своите иновативни кредитни продукти е насреща!

Повиши оборота на своя бизнес

Вземи финансиране до 50 000 лв.

Кандидатствай arrow icon

Често Задавани Въпроси

Финтрейд Файнанс е небанкова финансова институция, специализирана в кредитирането на микро и малкия бизнес. Наш основен приоритет е да осигурим достъп до финансови средства на широк кръг от представители на малкия бизнес в България.

Предлагаме разнообразни финансови решения в областта на кредитирането за бизнеса, основно категоризирани в три кредитни продукта – „Fintrade Оборот“, „Fintrade Plus“ и „Fintrade Инвест“.

За да кандидатстваш за кредит от Финтрейд Файнанс, е необходимо да представител на дружество или ЕТ, което развива дейност, независимо от сектора, в който оперира. Кандидатстването става само от името на юридическо лице или ЕТ.

Получаваш финансови средства спрямо индивидуалните си бизнес нужди. В зависимост от избрания кредитен продукт, ползваш преференциални условия. Развиваш бизнеса си успешно с надежден кредитен партньор.

Прочети още

Grid decor image

Финансиране за твоя бизнес

Fintrade дава възможности за развитие на малкия бизнес. Нашата работа изисква да се доверяваме на клиентите си и знаем, че това си струва труда.

Finance image

Заяви фирмен кредит онлайн.

Кандидатствай arrow icon
Finance image

Получи безплатна консултация.

Заяви среща arrow icon
Finance image

Имаш въпроси? Обади се сега!

+359 700 200 33 0700 200 33 (без допълнително таксуване)