Grid decor image

Отворено банкиране

Бъдещето на финансовата индустрия

check icon
Лесно споделяне на финансови
данни в реално време
check icon
Сигурна технология за
криптиране на данните
check icon
Бързо одобрение и по-добри
условия за финансиране
Open banking image

Какво е отворено банкиране?

Отвореното банкиране е иновативна финансова услуга, процес, в който банките дават сигурен и надежден достъп до финансова информация от техните бази данни на трети страни - доставчици на финансови услуги. Банките си сътрудничат с други финансови компании, които използват банковата информация, за да улеснят финансовите операции на потребителите.

Информацията, която се достъпва е:
 • Банковите трансакции на клиента
 • Споделянето на тези данни с трети страни е възможно само с изричното съгласие на клиента.

Предимства на отвореното банкиране

advantages1 image
Сигурност

Отвореното банкиране е напълно безопасно. В допълнение към прилаганите от твоята банка системи за сигурност, данните ти са защитени с най-висока технология на криптиране, гарантираща пълна поверителност и защита.

advantages1 image
Бързина

Давайки ни достъп до финансовата информация за твоя бизнес, получаваш по-бързо одобрение на желания от теб фирмен кредит с индивидуално предложение, отговарящо на твоите нужди.

advantages1 image
Удобство

Когато кандидатстваш за бизнес кредит, вместо да се налага да ходиш до банката, за да ни предоставиш банковите си извлечения ръчно (звучи като загуба на време, нали?), можеш да улесниш целия процес само с няколко онлайн стъпки.

Как работи?

Даваш достъп само до информация за банковите трансакции от твоята бизнес сметка: кога се извършват трансакциите, кои са страните по сделката, описание на трансакциите и сумите за плащане или превод. Можеш да свържеш банковата си сметка с няколко лесни стъпки:

01.
Добави IBAN

Кликни на бутона “Добави IBAN” и попълн нужната информация.

02.
Избери банка

Избери твоята банка и въведи данните за вход в онлайн банкирането си.

03.
Идентификация

Подготви се да потвърдиш своята самоличност с идентификационен документ.

04.
Финализиране

Получаваш потвърждение за успешно свързване на банковата си сметка.

Защо да ни се довериш?

След като минеш успешно през всички стъпки, ние ще имаме информация за трансакциите на твоята фирма за период от 3 месеца.

Fast apply image
 • Гарантирана сигурност на твоята финансова информация
 • Данните ти се обработват директно от твоята банка
 • Получаваме достъп „само за четене"
 • Не можем да извършваме плащания или друг тип финансови операции
 • Разбираме само текущото финансово състояние на бизнеса ти
License image icon

Напълно регламентиран и лицензиран процес?

Процесът на отвореното банкиране е регламентиран чрез директива на ЕС, относно платежните услуги - PSD2. Тази директива позволява използването на услуги, като отвореното банкиране, за сигурно споделяне на данни между финансови институции. Накратко - PSD 2 е името на регламента на ЕС, а отвореното банкиране е услугата за споделяне на данни.

За извършването на тези операции, Fintrade си партнира с компанията Iris Solutions, лицензиран от БНБ доставчик на финансови услуги и лидер в отвореното банкиране на Балканския полуостров.

Виж какво казват клиентите за нас

Често задавани въпроси

Ще имаме достъп само до информация за твоите транзакции. Когато използваш нашите услуги, ние ще събираме следната информация: кога се извършват трансакциите, кои са страните по сделката, описание на трансакциите и сумите за плащане или превод.Твоят профил е в абсолютна безопасност при нас. Когато свързваш банковата си сметка по време на процеса на кандидатстване, нито нашият доставчик Iris Solutions, нито Fintrade имат разрешение да извършват, каквито и да било плащания, преводи или други трансакции, използвайки твоята финансова информация.

Да, напълно безопасно е. Свързваш банковата си сметка с лицензиран доставчик, партньор на банката, която те обслужва. В допълнение към прилаганите от твоята банка системи за сигурност, данните ти са защитени с най-висока технология на криптиране, гарантираща пълна поверителност и защита.Имаме достъп само за преглед на твоите банкови трансакции. Преглеждаме само информация, която така или иначе е необходимо да споделиш при кандидатстване за кредит – твоите банкови извлечения и история на транзакциите.Идентификационните ти банкови данни (парола и потребителско име) за вход в мобилното банкиране никога не се преглеждат или съхраняват от нас.

Банковите извлечения от твоята сметка за последните три месеца ни дават ясна насока за състоянието на бизнеса ти, когато кандидатстваш за кредит. А колкото по-добре те познаваме, толкова по-добри условия за финансиране ще можем да ти предложим. По-бързо взимаш желания кредит и получаваш индивидуално предложение, отговарящо на твоите нужди.Свързването на твоя бизнес профил с отвореното банкиране се случва много по-лесно и по-бързо, отколкото да ни изпращаш ръчно изискваната банкова информация, когато кандидатстваш за бизнес кредит.

 • Кликни на бутона Добави IBAN
 • Въведи ЕИК на твоята фирма
 • Избери твоята банка и въведи данните за вход в онлайн банкирането си
 • Потвърди своята самоличност
 • Готово – получаваш потвърждение за успешно свързване на банковата си сметка

Grid decor image

Финансиране за твоя бизнес

Fintrade дава възможности за развитие на малкия бизнес. Нашата работа изисква да се доверяваме на клиентите си и знаем, че това си струва труда.

Finance image

Заяви фирмен кредит онлайн.

Кандидатствай arrow icon
Finance image

Получи безплатна консултация.

Заяви среща arrow icon
Finance image

Имаш въпроси? Обади се сега!

+359 700 200 33 0700 200 33 (без допълнително таксуване)