Отворено банкиране

Бъдещето на финансовата индустрия

 • Лесно споделяне на финансови данни в реално време
 • Сигурна технология за криптиране на данните
 • Бързо одобрение и по-добри условия за финансиране

Предимства

security logo
Сигурност

Отвореното банкиране е напълно безопасно. В допълнение към прилаганите от твоята банка системи за сигурност, данните ти са защитени с най-висока технология на криптиране, гарантираща пълна поверителност и защита.

security logo
Бързина

Давайки ни достъп до финансовата информация за твоя бизнес, получаваш по-бързо одобрение на желания от теб фирмен кредит с индивидуално предложение, отговарящо на твоите нужди.

security logo
Удобство

Когато кандидатстваш за бизнес кредит, вместо да се налага да ходиш до банката, за да ни предоставиш банковите си извлечения ръчно (звучи като загуба на време, нали?), можеш да улесниш целия процес само с няколко онлайн стъпки.

Как работи?

Даваш достъп само до информация за банковите трансакции от твоята бизнес сметка: кога се извършват трансакциите, кои са страните по сделката, описание на трансакциите и сумите за плащане или превод.

user logo

Можеш да свържеш банковата си сметка с няколко лесни стъпки:

 • step logo
  Кликни на бутона Добави IBAN
 • step logo
  Избери твоята банка и въведи данните за вход в онлайн банкирането си
 • step logo
  Потвърди своята самоличност
 • step logo
  Готово – получаваш потвърждение за успешно свързване на банковата си сметка

След като минеш успешно през всички стъпки, ние ще имаме информация за трансакциите на твоята фирма за период от 3 месеца.

ВАЖНО! Ние не съхраняваме финансовата ти информация и твоята сигурност е напълно гарантирана! Данните ти се обработват директно от твоята банка. Тъй като получаваме достъп „само за четене“ на данните, не можем да извършваме плащания или друг тип финансови операции. Чрез банковите извлечения разбираме само текущото финансово състояние на бизнеса ти.

Какво е отворено банкиране?

Отвореното банкиране е иновативна финансова услуга, която все повече навлиза в ежедневието ни.

Това е процес, в който банките дават сигурен и надежден достъп до финансова информация от техните бази данни на трети страни - доставчици на финансови услуги. Накратко, банките си сътрудничат с други финансови компании, които използват банковата информация, за да улеснят финансовите операции на потребителите. Най-често информацията, която се достъпва е за банковите трансакции на клиента. Споделянето на тези данни с трети страни е възможно само с изричното съгласие на клиента.

На първо четене звучи стряскащо, неясно, задаваш си редица въпроси, но всъщност няма нищо страшно. Отвореното банкиране е бъдещето във финансовите иновации и технологии.

Лиценз

Процесът на отвореното банкиране е регламентиран чрез директива на ЕС, относно платежните услуги - PSD2. Тази директива позволява използването на услуги, като отвореното банкиране, за сигурно споделяне на данни между финансови институции. Накратко - PSD 2 е името на регламента на ЕС, а отвореното банкиране е услугата за споделяне на данни.

За извършването на тези операции, Fintrade си партнира с компанията Iris Solutions, лицензиран от БНБ доставчик на финансови услуги и лидер в отвореното банкиране на Балканския полуостров.

Често задавани въпроси

Ще имаме достъп само до информация за твоите транзакции. Когато използваш нашите услуги, ние ще събираме следната информация: кога се извършват трансакциите, кои са страните по сделката, описание на трансакциите и сумите за плащане или превод.

Твоят профил е в абсолютна безопасност при нас. Когато свързваш банковата си сметка по време на процеса на кандидатстване, нито нашият доставчик Iris Solutions, нито Fintrade имат разрешение да извършват, каквито и да било плащания, преводи или други трансакции, използвайки твоята финансова информация.

Да, напълно безопасно е. Свързваш банковата си сметка с лицензиран доставчик, партньор на банката, която те обслужва. В допълнение към прилаганите от твоята банка системи за сигурност, данните ти са защитени с най-висока технология на криптиране, гарантираща пълна поверителност и защита.

Имаме достъп само за преглед на твоите банкови трансакции. Преглеждаме само информация, която така или иначе е необходимо да споделиш при кандидатстване за кредит – твоите банкови извлечения и история на транзакциите.

Идентификационните ти банкови данни (парола и потребителско име) за вход в мобилното банкиране никога не се преглеждат или съхраняват от нас.

Банковите извлечения от твоята сметка за последните три месеца ни дават ясна насока за състоянието на бизнеса ти, когато кандидатстваш за кредит. А колкото по-добре те познаваме, толкова по-добри условия за финансиране ще можем да ти предложим. По-бързо взимаш желания кредит и получаваш индивидуално предложение, отговарящо на твоите нужди.

Свързването на твоя бизнес профил с отвореното банкиране се случва много по-лесно и по-бързо, отколкото да ни изпращаш ръчно изискваната банкова информация, когато кандидатстваш за бизнес кредит.

 • Кликни на бутона Добави IBAN
 • Въведи ЕИК на твоята фирма
 • Избери твоята банка и въведи данните за вход в онлайн банкирането си
 • Потвърди своята самоличност
 • Готово – получаваш потвърждение за успешно свързване на банковата си сметка

 • Fintrade Plus за суми до 15 000лв.
 • Fintrade Capital за суми до 50 000лв.

Имаш още въпроси?

Виж секция Въпроси или ни се обади на

phone-logo 0700 200 33 без допълнително таксуване