Отворено банкиране

Бъдещето на финансовата индустрия

  • Лесно споделяне на финансови данни в реално време
  • Сигурна технология за криптиране на данните
  • Бързо одобрение и по-добри условия за финансиране

Какво е отворено банкиране? arrow logo arrow logo

Отвореното банкиране е иновативна финансова услуга, която все повече навлиза в ежедневието ни.

Това е процес, в който банките дават сигурен и надежден достъп до финансова информация от техните бази данни на трети страни - доставчици на финансови услуги. Накратко, банките си сътрудничат с други финансови компании, които използват банковата информация, за да улеснят финансовите операции на потребителите. Най-често информацията, която се достъпва е за банковите транзакции на клиента. Споделянето на тези данни с трети страни е възможно само с изричното съгласие на клиента.

На първо четене звучи стряскащо, неясно, задаваш си редица въпроси, но всъщност няма нищо страшно. Отвореното банкиране е бъдещето във финансовите иновации и технологии.

Предимства

security logo
Сигурност

Отовреното банкиране е напълно безопасно. Свързваш банковата си сметка с лицензиран доставчик, партньор на банката, която те обслужва. В допълнение към прилаганите от твоята банка системи за сигурност, данни ти са защитени с най-висока технология на криптиране, гарантираща пълна поверителност и защита.

fast logo
Бързина

Давайки ни достъп до финансовата информация за твоя бизнес, получаваш по-бързо одобрение на желания от теб фирмен кредит с индивидуално предложение, отговарящо на твоите нужди.

convenience logo
Удобство

Когато кандидатстваш за бизнес кредит, вместо да се налага да ходиш до банката, за да ни предоставиш банковите си извлечения ръчно (звучи като загуба на време, нали?), можеш да си спестиш това време и да улесниш целия процес само с няколко онлайн стъпки.

Как работи?

Даваш достъп само до информация за банковите транзакции от твоята бизнес сметка: кога се извършват транзакциите, кои са страните по сделката, описание на транзакциите и сумите за плащане или превод.

user logo

Можеш да свържеш банковата си сметка с няколко лесни стъпки:

  • step logo Кликни на бутона Добави IBAN
  • step logo Избери твоята банка и въведи данните за вход в онлайн банкирането си
  • step logo Потвърди своята самоличност
  • step logo Готово – получаваш потвърждение за успешно свързване на банковата си сметка

След като минеш успешно през всички стъпки, ние ще имаме информация за транзакциите на твоята фирма за период от 3 месеца.

ВАЖНО! Ние не съхраняваме финасовата ти информация и твоята сигурност е напълно гарантирана! Данните ти се обработват директно от твоята банка. Тъй като получаваме достъп „само за четене“ на данните, не можем да извършваме плащания или друг тип финансови операции. Чрез банковите извлечения разбираме само текущото финансово състояние на бизнеса ти.

Лиценз arrow logo arrow logo

Процесът на отвореното банкиране е регламентиран чрез директива на ЕС, относно платежните услуги - PSD2. Тази директива позволява използването на услуги, като отвореното банкиране, за сигурно споделяне на данни между финансови институции. Накратко - PSD 2 е името на регламента на ЕС, а отвореното банкиране е услугата за споделяне на данни.

За извършването на тези операции, Fintrade си партнира с компанията Iris Solutions, лицензиран от БНБ доставчик на финансови услуги и лидер в отвореното банкиране на Балканския полуостров.

Често Задавани Въпроси

Финтрейд Файнанс е небанкова финансова институция, специализирана в кредитирането на микро и малкия бизнес. Наш основен приоритет е да осигурим достъп до финансови средства на широк кръг от представители на малкия бизнес в България.

Предлагаме разнообразни финансови решения в областта на кредитирането за бизнеса, основно категоризирани в три кредитни продукта – „Fintrade Оборот“, „Fintrade Plus“ и „Fintrade Инвест“.

За да кандидатстваш за кредит от Финтрейд Файнанс, е необходимо да представител на дружество или ЕТ, което развива дейност, независимо от сектора, в който оперира. Кандидатстването става само от името на юридическо лице или ЕТ.

Получаваш финансови средства спрямо индивидуалните си бизнес нужди. В зависимост от избрания кредитен продукт, ползваш преференциални условия. Развиваш бизнеса си успешно с надежден кредитен партньор.

Получаваш финансови средства спрямо индивидуалните си бизнес нужди. В зависимост от избрания кредитен продукт, ползваш преференциални условия. Развиваш бизнеса си успешно с надежден кредитен партньор.

Получаването на фирмен заем над 100 000 лв. на този етап е възможно само ако кандидатстваш по програмата КОСМЕ+.

Кредитната линия представлява бизнес финансиране на кредит, който може да се усвоява в рамките на определен срок изцяло или на части, до размера на одобрен от договорен между Финтрейд Файнанс и клиента лимит. Клиентът дължи лихва само върху усвоената сума от кредитната линия, без да заплаща други разходи, свързани с отпускането ѝ.

Целта на инвестиционния заем е придобиването на определени дълготрайни материални или нематериални активи. Инвестиционните кредити са с по-кратък срок на изплащане. Този вид кредит може да се погасява на равни месечни вноски.

Виж какво казват клиентите за нас

Твоят бърз, лесен и сигурен начин за споделяне на информация