Grid decor image
Предимства на POS терминала за твоя бизнес
Бизнес управление и стратегии 2020-02-12

Предимства на POS терминала за твоя бизнес

Днес ще ти представим една малко различна дори и комична история, която обаче кара нашия герой да се замисли за всекидневните малки удобства. Ще го

наречем “Филип”. Той е израснал и живее в голямата столица, която всекидневно поглъща хиляди транзакции на всеки ъгъл. Филип толкова е свикнал с картовото плащане, че дебитната му карта се беше превърнала като естествено продължение на ръката му, когато някой каже: “Как ще платите - с карта или в брой?”. Тогава в главата на нашия Филип изникваше друг въпрос: “Какво беше това в брой?!”

И ето тук идва превратната точка в живота на Филип, когато един ден се наложи да отиде в командировка в далечно населено място, в което животът течеше със собствен ритъм. В градчето имаше няколко малки магазина, бензиностанция, ресторант и кафене. Нашият човек реши да зареди гориво, веднага след като пристигна в града. Слезе от колата и поздрави: “До горе!”, служителят любезно напълни колата с гориво и каза: “100 лева”.

- “Имате ли ПОС терминал?”

- “Твърдо НЕ!”

Филип бръкна в портмонето си и извади една дълбока резерва от сръчно сгъната столевка и я подаде на служителя. Със сетни сили и учудване, героят отиде в местния ресторант, за да хапне. Все пак беше шофирал дълго време и заслужаваше един солиден и вкусен обяд, защото имаше така или иначе ниска кръвна захар. Седна в китното (единствено) ресторантче и зачете менюто. Дойде един симпатичен младеж на 40 години, който го попита за поръчката. Нашият герой смело заяви: “Приемате ли плащания с карта, нали?”. Този така извънземен въпрос остави в потрес сервитьора, който си помисли: “Как може такава наглост? Шефът с право беше забранил тези сложни технологии!”. В този ред на мисли нашият герой получи отново едно стимулиращо НЕ!

Филип стана сломен от стола, обади се на шефа си, че е много болен и запали колата си с пълна газ към София, където ПОС терминала не беше строго пазена тайна от далечното бъдеще.

Тази тъжна, но поучителна история, ни вдъхнови да развенчаем мита за ПОС терминала и да те запознаем по-добре с неговите предимства за твоя бизнес.

Липсата на такова устройство в твоя обект води до пропуснати ползи както за теб, така и за клиентите.

Чрез ПОС терминала се извършват директни плащания с кредитни и дебитни карти. Те биват стационарни или интегрирани като компонент от по-голяма система.

Основни предимства на ПОС терминала

  • По-бързо осъществяване на плащанията - в забързания свят, в който живеем, е все по-важно да ценим времето си. Транзакциите при картовите разплащания се обработват по електронен път за секунди, отпада необходимостта от броене на получените пари в брой и връщането на ресто. Също така бързината на осъществяване на сделките чрез ПОС терминала не са за сметка на качеството.
  • По-лесно извършване на плащанията от страна на клиента - необходимо е само купувача да извади, постави или доближи картата си. А ако плащането е безконтактно и не се изисква въвеждане на пин код до определена сума, е улеснен максимално, защото остава да изчака само касовата бележка. Не е необходимо да носи пари в кеш със себе си или монети, които да пълнят портфейла му.
  • Намаляване на измамите - при този вид плащане устройството чете информация от дебитната или кредитната карта, като тя се използва единствено и само за реализация на конкретното плащане. При трансфериране на средствата от сметката на клиента към тази на продавача се отпечатва разписка и за двете страни, която е доказателство за сделката. Така чрез получената информация за покупката, не могат да се извършат измами.
  • Пълна прозрачност при извършваните операции и дейности - получаване на информация за доставки, ревизии, брак, фактуриране и други и от двете страни. Едно от най-съществените преимущество на ПОС системите е възможността за бързи, пълни и прозрачни справки и анализи.
  • Реализация на по-високи търговски обороти – клиентите не са ограничени да пазаруват само до размера на разполагаемата сума в брой, а могат да ползват алтернативен метод за плащане.
  • Доволни клиенти - изграждаш модерен и атрактивен имидж пред своите клиенти, привличаш повече потребители, включително и чуждестранни туристи, които не разполагат с местна валута в момента.
  • Сигурност - спестяваш разходи за охрана и поддържане на касова наличност.

Убеди ли се вече в предимствата на ПОС терминала? Ако за бизнеса ти е необходима тази система, но нямаш налични оборотни средства, направи инвестиция чрез услугата Финтрейд Инвест. Не пропускай допълнителните ползи с помощта на твоя верен бизнес съюзник - Финтрейд.   

Повиши оборота на своя бизнес

Вземи финансиране до 50 000 лв.

Кандидатствай arrow icon

Често Задавани Въпроси

Финтрейд Файнанс е небанкова финансова институция, специализирана в кредитирането на микро и малкия бизнес. Наш основен приоритет е да осигурим достъп до финансови средства на широк кръг от представители на малкия бизнес в България.

Предлагаме разнообразни финансови решения в областта на кредитирането за бизнеса, основно категоризирани в три кредитни продукта – „Fintrade Оборот“, „Fintrade Plus“ и „Fintrade Инвест“.

За да кандидатстваш за кредит от Финтрейд Файнанс, е необходимо да представител на дружество или ЕТ, което развива дейност, независимо от сектора, в който оперира. Кандидатстването става само от името на юридическо лице или ЕТ.

Получаваш финансови средства спрямо индивидуалните си бизнес нужди. В зависимост от избрания кредитен продукт, ползваш преференциални условия. Развиваш бизнеса си успешно с надежден кредитен партньор.

Прочети още

Grid decor image

Финансиране за твоя бизнес

Fintrade дава възможности за развитие на малкия бизнес. Нашата работа изисква да се доверяваме на клиентите си и знаем, че това си струва труда.

Finance image

Заяви фирмен кредит онлайн.

Кандидатствай arrow icon
Finance image

Получи безплатна консултация.

Заяви среща arrow icon
Finance image

Имаш въпроси? Обади се сега!

+359 700 200 33 0700 200 33 (без допълнително таксуване)