Grid decor image
Предимства на POS терминала за твоя бизнес
Бизнес управление и стратегии 2020-02-12

Предимства на POS терминала за твоя бизнес

Днес ще ти представим една малко различна дори и комична история, която обаче кара нашия герой да се замисли за всекидневните малки удобства. Ще го

наречем “Филип”. Той е израснал и живее в голямата столица, която всекидневно поглъща хиляди транзакции на всеки ъгъл. Филип толкова е свикнал с картовото плащане, че дебитната му карта се беше превърнала като естествено продължение на ръката му, когато някой каже: “Как ще платите - с карта или в брой?”. Тогава в главата на нашия Филип изникваше друг въпрос: “Какво беше това в брой?!”

И ето тук идва превратната точка в живота на Филип, когато един ден се наложи да отиде в командировка в далечно населено място, в което животът течеше със собствен ритъм. В градчето имаше няколко малки магазина, бензиностанция, ресторант и кафене. Нашият човек реши да зареди гориво, веднага след като пристигна в града. Слезе от колата и поздрави: “До горе!”, служителят любезно напълни колата с гориво и каза: “100 лева”.

- “Имате ли ПОС терминал?”

- “Твърдо НЕ!”

Филип бръкна в портмонето си и извади една дълбока резерва от сръчно сгъната столевка и я подаде на служителя. Със сетни сили и учудване, героят отиде в местния ресторант, за да хапне. Все пак беше шофирал дълго време и заслужаваше един солиден и вкусен обяд, защото имаше така или иначе ниска кръвна захар. Седна в китното (единствено) ресторантче и зачете менюто. Дойде един симпатичен младеж на 40 години, който го попита за поръчката. Нашият герой смело заяви: “Приемате ли плащания с карта, нали?”. Този така извънземен въпрос остави в потрес сервитьора, който си помисли: “Как може такава наглост? Шефът с право беше забранил тези сложни технологии!”. В този ред на мисли нашият герой получи отново едно стимулиращо НЕ!

Филип стана сломен от стола, обади се на шефа си, че е много болен и запали колата си с пълна газ към София, където ПОС терминала не беше строго пазена тайна от далечното бъдеще.

Тази тъжна, но поучителна история, ни вдъхнови да развенчаем мита за ПОС терминала и да те запознаем по-добре с неговите предимства за твоя бизнес.

Липсата на такова устройство в твоя обект води до пропуснати ползи както за теб, така и за клиентите.

Чрез ПОС терминала се извършват директни плащания с кредитни и дебитни карти. Те биват стационарни или интегрирани като компонент от по-голяма система.

Основни предимства на ПОС терминала

  • По-бързо осъществяване на плащанията - в забързания свят, в който живеем, е все по-важно да ценим времето си. Транзакциите при картовите разплащания се обработват по електронен път за секунди, отпада необходимостта от броене на получените пари в брой и връщането на ресто. Също така бързината на осъществяване на сделките чрез ПОС терминала не са за сметка на качеството.
  • По-лесно извършване на плащанията от страна на клиента - необходимо е само купувача да извади, постави или доближи картата си. А ако плащането е безконтактно и не се изисква въвеждане на пин код до определена сума, е улеснен максимално, защото остава да изчака само касовата бележка. Не е необходимо да носи пари в кеш със себе си или монети, които да пълнят портфейла му.
  • Намаляване на измамите - при този вид плащане устройството чете информация от дебитната или кредитната карта, като тя се използва единствено и само за реализация на конкретното плащане. При трансфериране на средствата от сметката на клиента към тази на продавача се отпечатва разписка и за двете страни, която е доказателство за сделката. Така чрез получената информация за покупката, не могат да се извършат измами.
  • Пълна прозрачност при извършваните операции и дейности - получаване на информация за доставки, ревизии, брак, фактуриране и други и от двете страни. Едно от най-съществените преимущество на ПОС системите е възможността за бързи, пълни и прозрачни справки и анализи.
  • Реализация на по-високи търговски обороти – клиентите не са ограничени да пазаруват само до размера на разполагаемата сума в брой, а могат да ползват алтернативен метод за плащане.
  • Доволни клиенти - изграждаш модерен и атрактивен имидж пред своите клиенти, привличаш повече потребители, включително и чуждестранни туристи, които не разполагат с местна валута в момента.
  • Сигурност - спестяваш разходи за охрана и поддържане на касова наличност.

Убеди ли се вече в предимствата на ПОС терминала? Ако за бизнеса ти е необходима тази система, но нямаш налични оборотни средства, направи инвестиция чрез услугата Финтрейд Инвест. Не пропускай допълнителните ползи с помощта на твоя верен бизнес съюзник - Финтрейд.   

Повиши оборота на своя бизнес

Вземи финансиране до 50 000 лв.

Кандидатствай arrow icon

Прочети още

Grid decor image

Финансиране за твоя бизнес

Fintrade дава възможности за развитие на малкия бизнес. Нашата работа изисква да се доверяваме на клиентите си и знаем, че това си струва труда.

Заяви фирмен кредит онлайн.

Заяви фирмен кредит онлайн.

Кандидатствай arrow
Получи безплатна консултация.

Получи безплатна консултация.

Заяви среща arrow
Имаш въпроси? Обади се сега!

Имаш въпроси? Обади се сега!

+359 700 200 33 0700 200 33 (без допълнително таксуване)