Grid decor image
Успелите с Fintrade <br/> История за успех с италиански привкус - Бутикова Вила “Тодора”
Бизнес управление и стратегии 2023-05-23

Успелите с Fintrade
История за успех с италиански привкус - Бутикова Вила “Тодора”

В “Успелите с Fintrade” ти представяме историите на бизнесите, които ни се довериха. С нашата подкрепа те успяха да развият своите проекти и да реализират

целите си. Това са не просто историите на успешните предприемачи, зад чиито резултати стоят техният професионализъм и нашият принос. Това са истории за пътя, който е осеян с предизвикателства. Истории за пример и вдъхновение. Те осмислят дейността ни.

Днес в “Успелите с Fintrade” ти представяме Вила “Тодора” в град Враца и нейния горд собственик Венера Статкова. 
 

Как започва всичко - предисторията?

Последните 35 години от живота си Венера прекарва в Италия, където работи и живее със своя съпруг и двете им вече големи деца. Идва онзи момент, когато с половинката ѝ италианец могат да се пенсионират и да се отдадат на заслужена почивка и спокойствие.

Заедно със съпруга си преди време са построили къща във Враца. Когато и двамата вече нямат неотложни служебни ангажименти, на дневен ред идва въпросът какво да правят с къщата в България.

Първата опция била да я продадат. Мъжът ѝ обаче, за когото страната ни, с природните си дадености, е истински рай, подхожда предприемчиво. Той предлага да инвестират част от спестяванията си, за да създадат малък семеен бизнес - къща за гости, която днес мнозина познават като Вила “Тодора”.

Речено-сторено, както се казва - идват в България, правят необходимите ремонти по старата къща и така създават китно и уединено място за настаняване, което посреща гости от близо и далеч.

Откъде идва името на вилата? 

Както всичко в нашата история, така и при избора на вилата, има този момент на малкия семеен бизнес. Вилата е кръстена на майката на Венера - Тодора. Причината за именуването ѝ така е и знак на признателност към родната ѝ майка. Жест на благодарност към жената, която е направила за нея толкова много през живота си и продължава да бъде до нея във всеки един момент. 

Как се създава Вила “Тодора” - реализацията?

Всичко започва преди около 2-3 години - къщата е налице, името е избрано, средствата за инвестиция са налични. Дотук свършва хубавата част и започва “ходенето по мъките”, както самата Венера се изразява.

Майстори, ремонти, нерви и множество трудности, редица лишения и безсънни нощи. В един момент Венера дори пропушва, но виждайки крайния резултат, си казва, че всяко едно усилие си е заслужавало. В това можеш да се убедиш и сам от снимките, които показват как изглежда мястото към този момент.

Венера се впуска в това приключение, за да направи нещо, което да ѝ харесва, нещо, което да ѝ доставя удоволствие, да развива и гради със собствени усилия. И когато това е факт, удовлетворението от постигнатата мечта е огромно.

Успехът: висока оценка от гостите и пълна заетост месец и половина напред

Бутиковата Вила “Тодора” в момента приема гости на един етаж в три уникални и различни по стил (в обзавеждането си) стаи. До два месеца предстои пускането и на втори етаж с нови три стаи.

Венера ни сподели, че има резервации за месец и половина напред. С гордост ни показа грамотата си от Booking с удивителната оценка от 9,8, дадена ѝ от посетителите. 

Може да се похвали и с много добра автентична италианска кухня в ресторанта на къщата. Той се радва на висока посещаемост, както от гостите в къщата, така и от посетители на града и местните жители. В менюто си винаги залага на качествени продукти, идващи директно от сърцето на Италия.

Какво я прави успешна?

Това е най-трудният отговор, но Венера все пак успява да дефинира формулата на успеха: тайната е 35-те години, прекарани в Италия и научаването на множество новости, включително и магията на италианската кухня.

Това, допълнено с голямото желание, вниманието към детайла, високото качество на продуктите и услугите, пленява гостите. В съчетание с личното отношение и уникалния интериор на всяка стая, посетилите Вила “Тодора” веднъж не се колебаят да се върнат тук отново.

Как Fintrade помогна - нуждата от оборотни средства за довършване на втория етаж?

Венера научава за Fintrade от социалните мрежи и се насочва към продукта Fintrade Оборот. Вече почти една година е наш клиент. Тъй като в момента прави втория етаж на вилата, основно използва средствата за майстори.

Споделя, че ѝ е особено удобно да получава средствата на място. Това ѝ спестява много време от и без това натовареното ежедневие. В пъти по-спокойна е, че може да разчита на Fintrade за допълнително финансиране - винаги когато има нужда.

 

Избери Fintrade кредитен продукт според нуждите си

 

Посети Вила “Тодора” и се наслади на автентичния италиански вкус

 FACEBOOK | BOOKING

 

 

Повиши оборота на своя бизнес

Вземи финансиране до 50 000 лв.

Кандидатствай arrow icon

Прочети още

Grid decor image

Финансиране за твоя бизнес

Fintrade дава възможности за развитие на малкия бизнес. Нашата работа изисква да се доверяваме на клиентите си и знаем, че това си струва труда.

Заяви фирмен кредит онлайн.

Заяви фирмен кредит онлайн.

Кандидатствай arrow
Получи безплатна консултация.

Получи безплатна консултация.

Заяви среща arrow
Имаш въпроси? Обади се сега!

Имаш въпроси? Обади се сега!

+359 700 200 33 0700 200 33 (без допълнително таксуване)