Grid decor image
Все повече работодатели са готови да наемат нови служители
Бизнес управление и стратегии 2015-07-08

Все повече работодатели са готови да наемат нови служители

През третото тримесечие на 2015г. се очаква все повече български работодатели да увеличат броя на персонала си. Работодателите от различните фирми – микро, малки, средни

и големи са планирали с 21% увеличение на работния си персонал.

Девет от десетте сектора планират да наемат нов персонал, като едва 10% от новонаетите ще са на сезонен принцип.

Най-оптимистичните прогнози за наемане на персонал  са тези от региона на Пловдив, с  +15%,  София с +13%.  От региона на Русе са с обща прогноза +7% ,  Варна +4%, Бургас  от +3%, която бележи лек спад, в сравнение с второто тримесечие на 2015 г. и същия период на миналата година.

Работодатели от различни по големина компании – микро, малки, средни и големи – споделят позитивни намерения за наемане. Най-оптимистични, обаче са от големите компании с прогноза от +19%.   311 000 са регистрираните безработни българи до момента. До края на месец май се отича ръст от 20 00 обявени свободни работни позиции в сравнение на същия период за 2014г.

„16 хиляди са заети на първичен пазар. Около 1800 са по програма. Отделно върви този процес на обслужване на работодателите от бюрата по труда. Има доста различия в предлагането и търсенето на работна сила и това, което излиза от системата на образованието. Самите работодатели имат различно ниво в областта на подбор на персонал”, обясни Елка Димитрова, директор на Дирекция Политика на пазара на труда и трудова мобилност в Министерство на труда и социалната политика.

 
 

Повиши оборота на своя бизнес

Вземи финансиране до 50 000 лв.

Кандидатствай arrow icon

Често Задавани Въпроси

Финтрейд Файнанс е небанкова финансова институция, специализирана в кредитирането на микро и малкия бизнес. Наш основен приоритет е да осигурим достъп до финансови средства на широк кръг от представители на малкия бизнес в България.

Предлагаме разнообразни финансови решения в областта на кредитирането за бизнеса, основно категоризирани в три кредитни продукта – „Fintrade Оборот“, „Fintrade Plus“ и „Fintrade Инвест“.

За да кандидатстваш за кредит от Финтрейд Файнанс, е необходимо да представител на дружество или ЕТ, което развива дейност, независимо от сектора, в който оперира. Кандидатстването става само от името на юридическо лице или ЕТ.

Получаваш финансови средства спрямо индивидуалните си бизнес нужди. В зависимост от избрания кредитен продукт, ползваш преференциални условия. Развиваш бизнеса си успешно с надежден кредитен партньор.

Прочети още

Grid decor image

Финансиране за твоя бизнес

Fintrade дава възможности за развитие на малкия бизнес. Нашата работа изисква да се доверяваме на клиентите си и знаем, че това си струва труда.

Finance image

Заяви фирмен кредит онлайн.

Кандидатствай arrow icon
Finance image

Получи безплатна консултация.

Заяви среща arrow icon
Finance image

Имаш въпроси? Обади се сега!

+359 700 200 33 0700 200 33 (без допълнително таксуване)