Grid decor image
4 есенни съвета за увеличаване на продажбите в магазина ти за дрехи
Маркетинг и Продажби 2023-11-06

4 есенни съвета за увеличаване на продажбите в магазина ти за дрехи

Знаеш ли, че подготовката на магазина ти за есента може да бъде забавна, а не поредната трудоемка и скучна задача? Есента е сезонът на падащите

листа и красивите природни пейзажи. Независимо дали продаваш дрехи, храна, или книги, да пренесеш този дух в обекта ти е предпоставка за повече продажби.

В този ред на мисли, тук подбрахме за теб няколко есенни съвета, които са забавни и ще ти бъдат от полза за увеличаване на продажбите в магазина ти за дрехи.

#1 Чарът на есента е в цветовете ѝ

Да, освен това, че трябва да обновиш инвентара си с подходящи за хладните утрини и вечери дрехи за всички, трябва да заложиш и на есенните цветове. И тук визираме интериора на обекта ти. Важно е клиентите ти да почувстват уюта и красотата на есента още с влизането в магазина ти.

Заложи на топли червени, оранжеви, жълти и кафяви цветове. Те позволяват на клиентите ти да се чувстват приятно, докато разглеждат предложенията ти. Истината е, че дори не е нужно да инвестираш много, за да го постигнеш.

Ето ти няколко идеи, с които чарът на есента и цветовете ѝ да станат част от магазина ти за дрехи:

  • Смени опаковките и торбичките си с такива с есенни мотиви;
  • Използвай витрината на магазина си, за да разгърнеш творческия си потенциал;
  • Малки, но функционални подаръци, свързани с типа дрехи, които продаваш и брандирани в духа на есента, също могат да послужат като комплимент към клиентите ти;
  • Ако разполагаш с дисплей, манекени, маси и други в обекта, които могат да се декорират, не пропускай да го направиш.

Нека есенните цветове бъдат твоето вдъхновение, а креативността ти ще се погрижи за останалото.

#2 Материали, вдъхновени от есента

Друг много добър подход е да включиш в интериора на обекта си материали, вдъхновени от текущия сезон. Това е и причината в много от големите вериги магазини да залагат на листа, тикви и други декорации в определени части от интериора си.

Ето и някои идеи, които биха ти били от полза в подготовката на магазина ти за есента:

  • Висящи листа от тавана и/или спускащи се по стена - не е  нужно да си кой знае колко креативен, за да се досетиш за това, но пък е чудесна декорация, която да създаде есенно настроение в магазина ти. Независимо дали на касата, в съблекалните, или където и да е, бъди сигурен, че това ще се впише идеално в интериора ти;
  • Функционални есенни мебели - облечи столове, пейки и други мебели и/или направо ги замени с бали сено, купчини листа, щайги и други, които напомнят за есента.

#3 Продавай повече като ангажираш сетивата

Ангажирането на сетивата на купувачите е сред най-добрите практики, прилагани в търговията на дребно. Есента носи уникални възможности да го направиш. Тя е уют, спокойствие и аромат на ябълки и канела, разбира се.

Ето ти няколко идеи, с които да ангажираш сетивата на посетителите си, за да увеличиш продажбите си през сезона:

  • Есенни аромати: вече споменахме ябълката и канелата, но тук бихме могли да добавим и аромат на печена тиква;
  • Дисплеите в магазина - светлините и цветовете ангажират сетивата не по-малко от ароматите в магазина, така че не пропускай да ги използваш по предназначение.

#4 Ефективен мърчандайзинг в магазина ти

Продажбите в магазина ти за дрехи зависят от няколко ключови фактора, сред които:

  • Качество на предлаганата стока;
  • Начин на обслужване в магазина ти;
  • Ефективни маркетинг и реклама;
  • Конкурентни цени;
  • Не на последно място - приятна обстановка в магазина ти и добра подредба на предложенията ти за продажба

Според проучвания, 90% от клиентите, влезли в магазина, започват да разглеждат по посока, обратна на часовниковата стрелка, т.е. от дясно наляво. Научи повече за мърчандайзинга като инструмент за успешната търговия от статията ни тук.

Не се колебай да потърсиш съдействието ни за допълнително финансиране, защото Fintrade е верен съюзник на бизнеса.

Повиши оборота на своя бизнес

Вземи финансиране до 50 000 лв.

Кандидатствай arrow icon

Често Задавани Въпроси

Финтрейд Файнанс е небанкова финансова институция, специализирана в кредитирането на микро и малкия бизнес. Наш основен приоритет е да осигурим достъп до финансови средства на широк кръг от представители на малкия бизнес в България.

Предлагаме разнообразни финансови решения в областта на кредитирането за бизнеса, основно категоризирани в три кредитни продукта – „Fintrade Оборот“, „Fintrade Plus“ и „Fintrade Инвест“.

За да кандидатстваш за кредит от Финтрейд Файнанс, е необходимо да представител на дружество или ЕТ, което развива дейност, независимо от сектора, в който оперира. Кандидатстването става само от името на юридическо лице или ЕТ.

Получаваш финансови средства спрямо индивидуалните си бизнес нужди. В зависимост от избрания кредитен продукт, ползваш преференциални условия. Развиваш бизнеса си успешно с надежден кредитен партньор.

Прочети още

Grid decor image

Финансиране за твоя бизнес

Fintrade дава възможности за развитие на малкия бизнес. Нашата работа изисква да се доверяваме на клиентите си и знаем, че това си струва труда.

Finance image

Заяви фирмен кредит онлайн.

Кандидатствай arrow icon
Finance image

Получи безплатна консултация.

Заяви среща arrow icon
Finance image

Имаш въпроси? Обади се сега!

+359 700 200 33 0700 200 33 (без допълнително таксуване)