Grid decor image
4 грешки, които да избегнеш при подготовката на бизнеса ти за първия учебен ден
Маркетинг и Продажби 2024-08-27

4 грешки, които да избегнеш при подготовката на бизнеса ти за първия учебен ден

Периодът около първия учебен ден е един от най-вълнуващите и натоварващи в годината, както за родители и ученици, така

и за някои групи бизнеси. Ако ти си сред обектите, за които първият учебен ден е най-активният от годината – книжарници, магазини за дрехи, обувки, цветя и т.н., следващите редове са точно за теб.

Представяме ти 4-те най-често срещани грешки, свързани с подготовката на бизнеса ти за първия учебен ден, които не бива да допускаш. Споделяме ти накратко и как да ги избегнеш.

#1 Не си подготвен за увеличения трафик преди и около първия учебен ден

Тази грешка ще ти струва немалко финансови загуби, тъй като може да се прояви в два основни аспекта:

      Липса на достатъчно персонал, който да обслужи увеличения брой хора, посещаващи обекта ти с идването на есента и по-конкретно: първия учебен ден;

      Недостатъчен инвентар, което в крайна сметка ще резултира в загуби за бизнеса ти, от една страна, и неудовлетвореност у клиентите, от друга. Последните вероятно ще насочат вниманието си към конкурентите ти, за да се снабдят с продуктите, нужни им преди първия училищен звънец за годината.

Всеки прави грешки, важното е да се учим от тях. В този ред на мисли, направи анализ на данните за търсенето на конкретни стоки и услуги за същия период миналата година.

Преди голямото есенно пазаруване се увери, че имаш достатъчно продукти на склад и/или при доставчик, ако е необходимо, за да отговориш на увеличеното търсене на клиентите в периода.

#2 Липса на персонал

В частност споменахме същата грешка по отношение на неподготвеността на бизнеса ти по-горе. Важно е обаче да се спрем по-подробно, защото този момент е много важен.

Ако нямаш достатъчно служители в обекта си – книжарница, магазин за цветя, дрехи и/или друго, много вероятно е да се образуват опашки от клиенти, които чакат да бъдат обслужени. Сам се досещаш, че те ще останат недоволни и ще потърсят услугите на друг обект в близост.

Със сигурност това не е целта ти, нали? За да избегнеш подобни грешки, това, което можеш да направиш, е да оптимизираш работния график, съобразно натовареността в обекта ти, или временно да наемеш допълнителен персонал.

#3 Неефективни и/или напълно липсващи маркетингови стратегии

Мнозина подценяват силата на рекламата като цяло. Не изключваме, че това си има причини – трудно е да бъдеш забелязан сред морето от кампании, които вървят с пълна сила около първия учебен ден. И най вече – необходимостта от инвестиране на средства, за които никой не може да ти гарантира, че ще имат възвръщаемост.

И все пак, провеждането на маркетинг кампании не бива да се пренебрегва. Те ще привлекат клиенти именно за голямото есенно приготовление за училище. Ако имаш възможността, промотирай своите оферти за канцеларски материали, учебници, книги, консумативи, раници, обзавеждане за детска стая и т.н.

#4 Липса на онлайн присъствие

Подценяването на онлайн присъствието на бизнеса е често срещан пропуск от търговците. Добра идея е да използваш социалните мрежи, а също и имейл маркетинга – рекламни канали, посредством които с малко пари (а в някои случаи дори и без инвестиции) можеш да постигнеш добри резултати.

В този ред на мисли, актуализирай информацията в сайта си (ако имаш такъв) и/или в профилите си в социалните мрежи, които използваш. Уведоми клиентите си своевременно за актуалните продукти, предстоящи промоции и т.н., свързани с връщането в класната стая.

Искаш да избегнеш тези и ред други грешки в подготовката на обекта ти за първия учебен ден през тази година, но ти е нужно финансиране? Имаш го – на един клик разстояние с Финтрейд!

Повиши оборота на своя бизнес

Вземи финансиране до 50 000 лв.

Кандидатствай arrow icon

Често Задавани Въпроси

Финтрейд Файнанс е небанкова финансова институция, специализирана в кредитирането на микро и малкия бизнес. Наш основен приоритет е да осигурим достъп до финансови средства на широк кръг от представители на малкия бизнес в България.

Предлагаме разнообразни финансови решения в областта на кредитирането за бизнеса, основно категоризирани в три кредитни продукта – „Fintrade Оборот“, „Fintrade Plus“ и „Fintrade Инвест“.

За да кандидатстваш за кредит от Финтрейд Файнанс, е необходимо да представител на дружество или ЕТ, което развива дейност, независимо от сектора, в който оперира. Кандидатстването става само от името на юридическо лице или ЕТ.

Получаваш финансови средства спрямо индивидуалните си бизнес нужди. В зависимост от избрания кредитен продукт, ползваш преференциални условия. Развиваш бизнеса си успешно с надежден кредитен партньор.

Прочети още

Grid decor image

Финансиране за твоя бизнес

Fintrade дава възможности за развитие на малкия бизнес. Нашата работа изисква да се доверяваме на клиентите си и знаем, че това си струва труда.

Finance image

Заяви фирмен кредит онлайн.

Кандидатствай arrow icon
Finance image

Получи безплатна консултация.

Заяви среща arrow icon
Finance image

Имаш въпроси? Обади се сега!

+359 700 200 33 0700 200 33 (без допълнително таксуване)