Grid decor image
5 000 лв. са нужни на микро и малкия бизнес у нас, за да развиe дейността си
Новини 2016-06-30

5 000 лв. са нужни на микро и малкия бизнес у нас, за да развиe дейността си

Близо 50% от собствениците на микро и малък бизнес у нас заявяват, че допълнителна инвестиция в размер на 5000 лв. им е достатъчна, за да

подобрят и разширят дейността си. Това показват резултатите от проведено актуално изследване за нуждите от финансиране сред микро и малки фирми в сферата на услугите, производството и земеделието.ълнителна инвестиция в размер на 5000 лв. им е достатъчна, за да подобрят и разширят дейността си. Това показват резултатите от проведено актуално изследване за нуждите от финансиране сред микро и малки фирми в сферата на услугите, производството и земеделието.

Проучването е инициирано от „Финтрейд Файнанс“ АД във връзка с наскоро стартиралия национален конкурс ФИНТРЕЙД БИЗНЕС НАГРАДИ, който търси най-интересните бизнес идеи на предприемачите от цялата страна. Заявки за участие с идейни предложения се приемат до 31ви юли на специално създадената страница ФИНТРЕЙД БИЗНЕС НАГРАДИ, както и до адреса за кореспонденция на компанията.

От изследването, изготвено от независимата агенция за маркетингови проучвания TNS BBSS, става ясно още, че 45% от собствениците на микро и малките фирми в България финансират проектите си сами. „Изследването потвърждава нашите наблюдения, че този тип фирми не разчитат на външно финансиране, липсват им стратегии за развитие на дейността, както и не ползват професионална консултация за по-ефективно инвестиране и управление на финансите. Нещо повече, 32% от собствениците на фирми имат нужда от допълнителни разяснения относно законовите изисквания и административни процедури, касаещи техния бизнес” – обобщи Николай Николов, изпълнителен директор на „Финтрейд Файнанс“ АД.

„Чрез организирането на ФИНТРЕЙД БИЗНЕС НАГРАДИ искаме да помогнем на микро и малките компании да бъдат още по-креативни и по-предприемчиви, както и да се уверят, че усилията им ще бъдат забелязани. Най-добрите от тях ще се съревновават за основния награден фонд на конкурса“, коментира Николов. Целта на конкурса е собствениците на тези бизнеси да излязат от рамките на познатото и да започнат да мислят за развитието на дейността си чрез добре структуриран и обмислен план или идея, с които да постигнат дългосрочен ефект, с допълнителна инвестиция от 5 000 лв.

Инициативата стартира в началото на месец юни и вече успешно набира интересни и иновативни предложения от цялата страна. Заявките продължават да се приемат до 31ви юли на специалната страница на инициативата ФИНТРЕЙД БИЗНЕС НАГРАДИ, както и до адреса за кореспонденция на компанията. Участие могат да вземат собственици и предприемачи в сферата на услугите, производството, занаятите, земеделието, фамилния или друг микро и малък бизнес, които имат желание за развитие и промяна.

ФИНТРЕЙД БИЗНЕС НАГРАДИ ще отличи общо три кандидатури. Класираната на първо място фирма ще получи парична награда от 5 000 лв., а за второ и трето място са предвидени два безлихвени кредита от 5 000 лв. за срок от 6 месеца.

Конкурсът преминава през общо пет етапа, като първият е набирането на заявките за участие, до края на м. юли 2016 г. Следват оценка на идейните предложения, селекция на финалистите и определяне на победителите. Оценяване на проектите за основния награден фонд ще се осъществи от експертно жури, съставено от представители на „Финтрейд Файнанс“ АД и подкрепящите конкурса партньори – Българска стопанска камара, Management Financial Group и bTV Web. Отделно, участниците ще се състезават и за специалната, четвърта, награда – сертификат на медийно жури. То ще бъде съставено от ресорни журналисти и представители на финансови и бизнес медии. Финалът на инициативата ще бъде отбелязан с официална церемония края на месец септември.

От организаторите допълват още, че с реализирането на оригинални и иновативни идеи за подобряване, разширяване и развитие на малкия бизнес у нас, ще се допринесе за повишаване на качеството на предлаганите продукти и услуги, което е в полза крайните потребители и обществото като цяло.

Повиши оборота на своя бизнес

Вземи финансиране до 50 000 лв.

Кандидатствай arrow icon

Често Задавани Въпроси

Финтрейд Файнанс е небанкова финансова институция, специализирана в кредитирането на микро и малкия бизнес. Наш основен приоритет е да осигурим достъп до финансови средства на широк кръг от представители на малкия бизнес в България.

Предлагаме разнообразни финансови решения в областта на кредитирането за бизнеса, основно категоризирани в три кредитни продукта – „Fintrade Оборот“, „Fintrade Plus“ и „Fintrade Инвест“.

За да кандидатстваш за кредит от Финтрейд Файнанс, е необходимо да представител на дружество или ЕТ, което развива дейност, независимо от сектора, в който оперира. Кандидатстването става само от името на юридическо лице или ЕТ.

Получаваш финансови средства спрямо индивидуалните си бизнес нужди. В зависимост от избрания кредитен продукт, ползваш преференциални условия. Развиваш бизнеса си успешно с надежден кредитен партньор.

Прочети още

Grid decor image

Финансиране за твоя бизнес

Fintrade дава възможности за развитие на малкия бизнес. Нашата работа изисква да се доверяваме на клиентите си и знаем, че това си струва труда.

Finance image

Заяви фирмен кредит онлайн.

Кандидатствай arrow icon
Finance image

Получи безплатна консултация.

Заяви среща arrow icon
Finance image

Имаш въпроси? Обади се сега!

+359 700 200 33 0700 200 33 (без допълнително таксуване)