Grid decor image
Фирма от Пловдив спечели конкурса Финтрейд Бизнес Награди
Новини 2016-10-10

Фирма от Пловдив спечели конкурса Финтрейд Бизнес Награди

Пловдивската „Мели М“ ООД спечели голямата награда от 5 000 лв. в първото издание на ФИНТРЕЙД БИЗНЕС НАГРАДИ с проекта си „Виртуална пробна“

Днес, 10 октомври

2016  г., в Българската стопанска камара бяха връчени призовете в конкурса ФИНТРЕЙД БИЗНЕС НАГРАДИ. Инициативата се организира за първа година от Финтрейд Файнанс АД и в нея участваха десетки български микро и малки предприемачи от цялата страна. Трийсет и седем бяха допуснати до експертна оценка, а шест проекта се състезаваха на финала на конкурса и основните награди, предоставени от организаторите.

Марияна Викиева, собственик на „Мели М“ ООД, и нейният проект „Виртуална пробна“ бяха оценени най-високо от експертното жури на конкурса и получиха голямата награда от 5 000 лв. за реализиране на бизнес идеята – обогатяване на функционалността на своя онлайн магазин www.nosii.com с нов модул за дизайн. Благодарение на него, потребителите ще могат да създават свой модел национален костюм или отделен елемент от костюма (риза, престилка, сукман, пола, потур и т.н.) Фирмата е лидер в България в сферата на дизайна и производството на фолклорни костюми, музикални инструменти и аксесоари.
 

На второ място беше класиран проектът на Ива Тодорова от София и управляваната от нея фирма „Таратанци“ ООД. Основната дейност на компанията е да провокира интереса на обществото към българския фолклор чрез алтернативни игрови методи. С безлихвен кредит от 5 000 лв. за период от шест месеца, като втора награда в конкурса, тя ще има възможност да реализира своята идея „Пъзел за бродиране“ – игра под формата на пъзел и книжка, в която има информация за българските шевици.


Третата награда, също  безлихвен кредит от 5 000 лв. за период от шест месеца, отиде при Драгомир Апостолов от Своге и неговата фирма „Меджик Грийн Ленд – МГЛ” ЕООД. Тя се занимава с разчистване на изоставени и занемарени терени в градската среда, а наградата ще помогне на компанията да закупи необходимите за разширяване на своята дейност машини.

Допълнителният приз на експертното жури беше връчен на Елина Черкезова – Велева и нейната частна детска градина („Ели и Гери“ ООД, София) за идеята да направи площадка за игра,  насочена към връзката между децата и природата. Със своя проект финалистката спечели ваучер за безплатна електрическа енергия до 500 лв. за период от шест месеца. Наградата е предоставена от Ар Си Пауър Енерджи.

Медийното жури също определи за свой фаворит проекта „Виртуална пробна“ на Марияна Викиева. Тя успа да събере максималните оценки на представителите на медиите, с което получи специалният им приз. 


Плакети за класиране на финала във ФИНТРЕЙД БИЗНЕС НАГРАДИ 2016 бяха връчени и на Христина Бочева („Зироу проджект студио“ ООД, София) за идеята й за създаване на качествено аудио и видео съдържание за деца от 2 до 4 години, както и на Илиана Илиева („Кибела Арт“ ЕООД, Видин) за разширяването на нейния детски център за занимания по приложни изкуства.

„За нас беше истинско предизвикателство да разгледаме и оценим идеите на участниците, защото всичките бяха интересни и иновативни, освен това имаха и своята социална значимост. Впечатлен съм от факта, че в конкурса участваха много млади предприемачи и смятам, че те са хората, които ще допринесат за развитието на бизнеса у нас. Наша задача е да ги подкрепим и да намерим решение да реализират идеите си“, каза Николай Николов – председател на Борда на директорите на Финтрейд Файнанс АД.

Проектите в това първо издание на инициативата бяха оценени от експертно жури в състав:  


•    Десислава Димитрова, изпълнителен директор на Финтрейд Файнанс АД;
•    Валентина Антонова, главен редактор на bTV Web;
•    Диана Николаева, управляващ съдружник „Консултации по сделки“ в  Ernst & Young (EY) Bulgaria;
•    Божидар Данев, изпълнителен председател на Българската стопанска камара (БСК);
•    Николай Николов, председател на Борда на директорите на Финтрейд Файнанс АД;
•    Представители на Management Financial Group.

В медийното жури на конкурса взеха участие:

•    Максим Майер – управител и редакционен директор на сп. Мениджър;
•    Бойчо Попов – главен редактор на investor.bg;
•    Кристиян Костов – изпълнителен директор на profit.bg;
•    Валентин Маринов – изпълнителен директор на B2B Magazine и председател на журито.

Призовете във ФИНТРЕЙД БИЗНЕС НАГРАДИ за 2016 бяха връчени от партньорите на инициативата и участници в експертното жури: Финтрейд Файнанс АД, Българска стопанска камара, Management Financial Group, BTV Web, Ernst & Young и Ар Си Пауър Енерджи ООД.

Повиши оборота на своя бизнес

Вземи финансиране до 50 000 лв.

Кандидатствай arrow icon

Прочети още

Grid decor image

Финансиране за твоя бизнес

Fintrade дава възможности за развитие на малкия бизнес. Нашата работа изисква да се доверяваме на клиентите си и знаем, че това си струва труда.

Заяви фирмен кредит онлайн.

Заяви фирмен кредит онлайн.

Кандидатствай arrow
Получи безплатна консултация.

Получи безплатна консултация.

Заяви среща arrow
Имаш въпроси? Обади се сега!

Имаш въпроси? Обади се сега!

+359 700 200 33 0700 200 33 (без допълнително таксуване)