Grid decor image
Фирма от Пловдив спечели конкурса Финтрейд Бизнес Награди
Новини 2016-10-10

Фирма от Пловдив спечели конкурса Финтрейд Бизнес Награди

Пловдивската „Мели М“ ООД спечели голямата награда от 5 000 лв. в първото издание на ФИНТРЕЙД БИЗНЕС НАГРАДИ с проекта си „Виртуална пробна“

Днес, 10 октомври

2016  г., в Българската стопанска камара бяха връчени призовете в конкурса ФИНТРЕЙД БИЗНЕС НАГРАДИ. Инициативата се организира за първа година от Финтрейд Файнанс АД и в нея участваха десетки български микро и малки предприемачи от цялата страна. Трийсет и седем бяха допуснати до експертна оценка, а шест проекта се състезаваха на финала на конкурса и основните награди, предоставени от организаторите.

Марияна Викиева, собственик на „Мели М“ ООД, и нейният проект „Виртуална пробна“ бяха оценени най-високо от експертното жури на конкурса и получиха голямата награда от 5 000 лв. за реализиране на бизнес идеята – обогатяване на функционалността на своя онлайн магазин www.nosii.com с нов модул за дизайн. Благодарение на него, потребителите ще могат да създават свой модел национален костюм или отделен елемент от костюма (риза, престилка, сукман, пола, потур и т.н.) Фирмата е лидер в България в сферата на дизайна и производството на фолклорни костюми, музикални инструменти и аксесоари.
 

На второ място беше класиран проектът на Ива Тодорова от София и управляваната от нея фирма „Таратанци“ ООД. Основната дейност на компанията е да провокира интереса на обществото към българския фолклор чрез алтернативни игрови методи. С безлихвен кредит от 5 000 лв. за период от шест месеца, като втора награда в конкурса, тя ще има възможност да реализира своята идея „Пъзел за бродиране“ – игра под формата на пъзел и книжка, в която има информация за българските шевици.


Третата награда, също  безлихвен кредит от 5 000 лв. за период от шест месеца, отиде при Драгомир Апостолов от Своге и неговата фирма „Меджик Грийн Ленд – МГЛ” ЕООД. Тя се занимава с разчистване на изоставени и занемарени терени в градската среда, а наградата ще помогне на компанията да закупи необходимите за разширяване на своята дейност машини.

Допълнителният приз на експертното жури беше връчен на Елина Черкезова – Велева и нейната частна детска градина („Ели и Гери“ ООД, София) за идеята да направи площадка за игра,  насочена към връзката между децата и природата. Със своя проект финалистката спечели ваучер за безплатна електрическа енергия до 500 лв. за период от шест месеца. Наградата е предоставена от Ар Си Пауър Енерджи.

Медийното жури също определи за свой фаворит проекта „Виртуална пробна“ на Марияна Викиева. Тя успа да събере максималните оценки на представителите на медиите, с което получи специалният им приз. 


Плакети за класиране на финала във ФИНТРЕЙД БИЗНЕС НАГРАДИ 2016 бяха връчени и на Христина Бочева („Зироу проджект студио“ ООД, София) за идеята й за създаване на качествено аудио и видео съдържание за деца от 2 до 4 години, както и на Илиана Илиева („Кибела Арт“ ЕООД, Видин) за разширяването на нейния детски център за занимания по приложни изкуства.

„За нас беше истинско предизвикателство да разгледаме и оценим идеите на участниците, защото всичките бяха интересни и иновативни, освен това имаха и своята социална значимост. Впечатлен съм от факта, че в конкурса участваха много млади предприемачи и смятам, че те са хората, които ще допринесат за развитието на бизнеса у нас. Наша задача е да ги подкрепим и да намерим решение да реализират идеите си“, каза Николай Николов – председател на Борда на директорите на Финтрейд Файнанс АД.

Проектите в това първо издание на инициативата бяха оценени от експертно жури в състав:  


•    Десислава Димитрова, изпълнителен директор на Финтрейд Файнанс АД;
•    Валентина Антонова, главен редактор на bTV Web;
•    Диана Николаева, управляващ съдружник „Консултации по сделки“ в  Ernst & Young (EY) Bulgaria;
•    Божидар Данев, изпълнителен председател на Българската стопанска камара (БСК);
•    Николай Николов, председател на Борда на директорите на Финтрейд Файнанс АД;
•    Представители на Management Financial Group.

В медийното жури на конкурса взеха участие:

•    Максим Майер – управител и редакционен директор на сп. Мениджър;
•    Бойчо Попов – главен редактор на investor.bg;
•    Кристиян Костов – изпълнителен директор на profit.bg;
•    Валентин Маринов – изпълнителен директор на B2B Magazine и председател на журито.

Призовете във ФИНТРЕЙД БИЗНЕС НАГРАДИ за 2016 бяха връчени от партньорите на инициативата и участници в експертното жури: Финтрейд Файнанс АД, Българска стопанска камара, Management Financial Group, BTV Web, Ernst & Young и Ар Си Пауър Енерджи ООД.

Повиши оборота на своя бизнес

Вземи финансиране до 50 000 лв.

Кандидатствай arrow icon

Често Задавани Въпроси

Финтрейд Файнанс е небанкова финансова институция, специализирана в кредитирането на микро и малкия бизнес. Наш основен приоритет е да осигурим достъп до финансови средства на широк кръг от представители на малкия бизнес в България.

Предлагаме разнообразни финансови решения в областта на кредитирането за бизнеса, основно категоризирани в три кредитни продукта – „Fintrade Оборот“, „Fintrade Plus“ и „Fintrade Инвест“.

За да кандидатстваш за кредит от Финтрейд Файнанс, е необходимо да представител на дружество или ЕТ, което развива дейност, независимо от сектора, в който оперира. Кандидатстването става само от името на юридическо лице или ЕТ.

Получаваш финансови средства спрямо индивидуалните си бизнес нужди. В зависимост от избрания кредитен продукт, ползваш преференциални условия. Развиваш бизнеса си успешно с надежден кредитен партньор.

Прочети още

Grid decor image

Финансиране за твоя бизнес

Fintrade дава възможности за развитие на малкия бизнес. Нашата работа изисква да се доверяваме на клиентите си и знаем, че това си струва труда.

Finance image

Заяви фирмен кредит онлайн.

Кандидатствай arrow icon
Finance image

Получи безплатна консултация.

Заяви среща arrow icon
Finance image

Имаш въпроси? Обади се сега!

+359 700 200 33 0700 200 33 (без допълнително таксуване)