Grid decor image
Лошите потребителски кредити с най-ниско ниво от 2013 г. насам
Новини 2015-09-28

Лошите потребителски кредити с най-ниско ниво от 2013 г. насам

Делът на лошите потребителски кредити слезе до най-ниското си ниво от декември 2013 г. насам и e третият най-нисък за последните пет години.

Като дял от

общия кредитен портфейл на търговските банки лошите заеми са се понижили до 24,1%. Миналия месец те съставляваха 24,5% от всички кредити, но без овърдрафтите. Положителна новина е, че намаление на дела на лошите кредити има при всички видове заеми.

Делът на лошите потребителски кредити спада до най-ниското си ниво от ноември 2013 г. насам, като достига 15,9%. Това е първото понижение за годината, след като от началото на 2015 г. делът на лошите потребителски заеми остана непроменен при ниво от 16,1%.

Като абсолютна сума най-силно спадат лошите фирмени кредити – със 73,444 млн. лв. до 5,968 млрд. лв. Относителният им дял намалява от 28,6% до 28% през юни. Това е най-ниският относителен дял от края на 2014 г.

Спад има и при относителния дял на другите кредити, към които се причисляват всички останали видове кредити, предоставени на домакинствата. През юни делът на лошите кредити в този банков портфейл е 29,2%, което е най-ниското ниво от 2014 г. насам.
Припомняме, че според последните данни на БНБ кредитирането в страната намалява, докато депозитите бележат ръст.

Повиши оборота на своя бизнес

Вземи финансиране до 50 000 лв.

Кандидатствай arrow icon

Често Задавани Въпроси

Финтрейд Файнанс е небанкова финансова институция, специализирана в кредитирането на микро и малкия бизнес. Наш основен приоритет е да осигурим достъп до финансови средства на широк кръг от представители на малкия бизнес в България.

Предлагаме разнообразни финансови решения в областта на кредитирането за бизнеса, основно категоризирани в три кредитни продукта – „Fintrade Оборот“, „Fintrade Plus“ и „Fintrade Инвест“.

За да кандидатстваш за кредит от Финтрейд Файнанс, е необходимо да представител на дружество или ЕТ, което развива дейност, независимо от сектора, в който оперира. Кандидатстването става само от името на юридическо лице или ЕТ.

Получаваш финансови средства спрямо индивидуалните си бизнес нужди. В зависимост от избрания кредитен продукт, ползваш преференциални условия. Развиваш бизнеса си успешно с надежден кредитен партньор.

Прочети още

Grid decor image

Финансиране за твоя бизнес

Fintrade дава възможности за развитие на малкия бизнес. Нашата работа изисква да се доверяваме на клиентите си и знаем, че това си струва труда.

Finance image

Заяви фирмен кредит онлайн.

Кандидатствай arrow icon
Finance image

Получи безплатна консултация.

Заяви среща arrow icon
Finance image

Имаш въпроси? Обади се сега!

+359 700 200 33 0700 200 33 (без допълнително таксуване)