Grid decor image
5 начина да изкарваш лесно допълнителни доходи
Предприемачество и Нови бизнес идеи 2019-05-16

5 начина да изкарваш лесно допълнителни доходи

Всички обичаме да казваме: „Искам да печеля повече!“ или „Смятам, че заслужавам по-качествен живот и по-добро заплащане.“. Но колко от нас реално разполагат със сериозно

обмислен план как да постигнем целите си?

В тази статия ще ти споделим 5 логични съвета как да печелиш повече през свободното си време. Те ще ти помогнат да започнеш да генерираш приходи с потенциала след време да ги увеличиш.

И така, ако смяташ, че още средства към настоящия ти бизнес ще бъдат от полза, следващите идеи могат да ти се сторят полезни.

Причините за желанието ти да изкарваш допълнителни доходи

Нека започнем от дефинирането на стимулите ти за печелене на повече пари. Те в значителна степен ще предопределят дългосрочния шанс за успешно постигане на тази цел. Ако си истински убеден в необходимостта от нарастването на банковата ти сметка, значи говорим за осъзната мотивация.

Тя може да се изразява в желанието да покриваш без притеснения повишените си разходи. Или може би от години искаш да пътуваш, но все нещо те спира да го направиш? Нуждаеш се от допълнителни доходи за изплащането на новото ти, или всъщност първото ти жилище? Или искаш да инвестираш средства в още една бизнес идея, в чиято ефективна реализация си убеден?

Каквито и да са причините, те трябва да бъдат достатъчно солидни. Все пак говорим за доброволен отказ от най-важното: свободното време и прекарването му с любимите хора.

Затова помисли добре и бъди убедителен пред себе си, преди да започнеш с:

Допълнителни часове работа и съответните бонуси

Първият и най-логичен вариант за изкарване на повече пари е свързан с развитие на сегашния ти бизнес. Аргументите са дълбоко практични. Познаваш средата, наясно си с детайлите – контрагенти, партньори, служебни контакти. Разполагаш с изградени мрежа и концепция за действие. И не на последно място, допълнителната работа няма да те изправи пред логистични предизвикателства, свързани с работно място и фиксирано часово време.

Със сигурност едно от удобствата, с които трябва да си наясно е, че ще се простиш с правилото: работата започва в 9 и завършва в 5. Няма такъв филм!

Ангажиментите ще бъдат постоянни, според това кога клиентите, партньорите или инвеститорите се нуждаят от твоята експертиза. A, колкотo по-професионална е тя, толкова по-високо ценен специалист ще бъдеш.

Затова, те съветваме сериозно да обмислиш следващия начин да подобриш финансовото си състояние.

Професионален курс за повишаване на квалификацията ти

Независимо дали имаш професионален опит в дадена сфера или си привлечен от възможностите, предлагащи се в друга среда, инвестирай в обучителен курс. Това  вероятно е най-изпитаният начин да генерираш в дългосрочен план допълнителни доходи.

Опциите за такива курсове са изключително разнообразни и гъвкави спрямо настоящата ти заетост. В последните години най-популярните от тях са за:

  • придобиване на умения по компютърно програмиране,
  • графичен или уеб дизайн,
  • курсове за овладяване на чужд език с обща или бизнес насоченост.
  • дигитален маркетинг и цялостна технологична оптимизация на рекламата.
  • лекции в професионални сфери: финанси, предприемачество, търговия и др.

Курсовете могат да бъдат както групови, така и индивидуални. При втория вариант форматът на обучение най-често е онлайн, като след определен брой лекции се полагат изпити по съответните теми.

Придобитите нови знания ще ти дадат възможност да развиеш досегашните  практически умения. Прилагането им придава добавена стойност на ежедневната ти работа. А, както знаем отлично: с ефективността, нарастват и приходите.

В други случаи наученото може да ти бъде от полза да промениш средата си на развитие. За много хора това е шансът най-после да поемат в посока, която винаги са намирали за перспективна.

Или още един добър повод да превърнат

Хобито си в успешен бизнес модел

Какво по-хубаво от това да се отдадеш на страстта си?! И да я погледнеш през призмата на средство за изкарване на допълнителни приходи? Помисли кое е онова нещо, което истински обичаш да правиш. А как можеш да монетизираш талантите си?

Така например, ако те бива в писането и се интересуваш от технологични нововъведения в сферата на професионалната фотографска техника и смарт джаджите, защо не създадеш своя блог страница? Там свободно можеш да споделяш ревюта за нови модели телефони, обективи, апарати, смарт часовници, уреди за дома и т.н. Твоето мнение ще бъде оценено от потребителите, тъй като представлява полезна и практична информация. Колкото по-популярни стават твоите статии, толкова по-удовлетворен ще се чувстваш.

По естествен начин до теб ще стигнат и представители на разглежданите продукти. Интересът към експертното ти мнение ще нараства, а с него вероятно и предложенията за сътрудничество с брандове или други блогъри от конкретната област.

За да постигнеш това се нуждаеш от стратегия и план за действие. На практика разходите по създаването на личен блог са сведени до минимум. А ако умееш да се изразяваш добре на английски език, статиите ти потенциално могат да достигнат до широка международна публика. Благодарение на платформи като Medium и WordPress.com можеш да изградиш солидна база последователи и съвсем естествено да се превърнеш в един от така популярните в последните години инфлуенсъри.

Всичко зависи от теб. Колко време ще отделяш на седмица за тези материали? Кои канали планираш да използваш за достигането до повече читатели? Каква цел си поставяш и смяташ ли действително да печелиш от това свое хоби? Склонен ли си да рекламираш създаденото съдържание?

Дистанционна работа

Ангажирането ти с нея ще ти позволи да работиш, колкото и когато имаш време. В повечето случаи дистанционната дейност се характеризира с гъвкавост и възможност за действие в удобен за теб момент. Приходите отново до голяма степен зависят от твоята отдаденост и качества. А най-широко разпространените варианти за дистанционната работа в последно време са:

  • Интернет търговия – ако в началото нямаш конкретни намерения и не можеш да си позволиш създаването на сайт, може да организираш разпродажба на ненужни за теб, но запазени и стойностни предмети в интернет пространството. Тук естествено не говорим за постоянен и гарантиран доход, но представлява някакъв вариант да подпогнеш приходната част на бюджета си.
  • Дистрибутор – опитът на много от нас с различните форми на мултилевъл маркетинг ни кара да се отнасяме скептично към тази опция. Но реално погледнато, ако възприемаш себе си като лоялен и убедителен търговец, който може да продава продукти на други, след като самият той е останал доволен от тях. Значи шансовете да натрупаш средства, встрани от постоянните ти работни ангажименти, са сериозни.
  • Трейдър на финансовите пазари – сериозният подход тук изисква и задължителна подготовка, както и разумни инвестиции. Особено в стартиращия етап е необходимо задълбочено познание на ценните книжа, с които ще търгуваш. Ако си с ясната представа, че не всичко ще върви лесно и постоянно в положителна посока, и си склонен да отделяш нужното време за следене на новини и тенденции - това странично занимание може да подсигури бъдещето ти.

И така, дадохме ти няколко идеи как да изкарваш допълнителни доходи, за да си осигуряваш това, от което се нуждаеш. И в крайна сметка да живееш по-щастливо и с повече възможности.

Но усети ли, забравихме да ти споделим най-същественото! А то е да Действаш! Защото без първите крачки извън зона на сигурността на регулярния ти бизнес, трудно би могъл да промениш положително живота си. Затова действай! И резултатите няма да закъснеят!

Повиши оборота на своя бизнес

Вземи финансиране до 50 000 лв.

Кандидатствай arrow icon

Често Задавани Въпроси

Финтрейд Файнанс е небанкова финансова институция, специализирана в кредитирането на микро и малкия бизнес. Наш основен приоритет е да осигурим достъп до финансови средства на широк кръг от представители на малкия бизнес в България.

Предлагаме разнообразни финансови решения в областта на кредитирането за бизнеса, основно категоризирани в три кредитни продукта – „Fintrade Оборот“, „Fintrade Plus“ и „Fintrade Инвест“.

За да кандидатстваш за кредит от Финтрейд Файнанс, е необходимо да представител на дружество или ЕТ, което развива дейност, независимо от сектора, в който оперира. Кандидатстването става само от името на юридическо лице или ЕТ.

Получаваш финансови средства спрямо индивидуалните си бизнес нужди. В зависимост от избрания кредитен продукт, ползваш преференциални условия. Развиваш бизнеса си успешно с надежден кредитен партньор.

Прочети още

Grid decor image

Финансиране за твоя бизнес

Fintrade дава възможности за развитие на малкия бизнес. Нашата работа изисква да се доверяваме на клиентите си и знаем, че това си струва труда.

Finance image

Заяви фирмен кредит онлайн.

Кандидатствай arrow icon
Finance image

Получи безплатна консултация.

Заяви среща arrow icon
Finance image

Имаш въпроси? Обади се сега!

+359 700 200 33 0700 200 33 (без допълнително таксуване)