Grid decor image
Качествата на добрия търговец
Предприемачество и Нови бизнес идеи 2018-05-21

Качествата на добрия търговец

Добрият търговец е в основата на успеха за всеки един бизнес. Без значение колко са качествени, атрактивни или иновативни продуктите или услугите, които продаваш, без

добър търговец, който да ги предлага на потенциалните клиенти, твоето бизнес начинание е обречено на неуспех. Много често професията „продавач“ е подценявана от хората, но всъщност тя изисква много умения, качества и опит. В тази статия ще опишем някои от основните качества, които всеки добър търговец е нужно да притежава.
Добро отношение към клиента. За да успее да продаде каквато и да е стока или услуга, като начало търговецът трябва да стане симпатичен на клиента. Той трябва да бъде учтив, усмихнат и приятелски настроен, така че да успее да предразположи потенциалния купувач. Клиентът трябва да почуства продавача като свой приятел, които е там, за да му помогне да направи правилния избор.

Търпение. За да бъдеш успешен в продажбите е нужно да се въоръжиш с много търпение. Клиентите в никакъв случай не бива да бъдат пришпорвани да направят покупка. Добрият търговец оставя купувачите сами да определят темпото, с което да направят своя избор, защото знае, че ако прояви нетърпение по-скоро ще ги отблъсне.

Компетентност. Добрият търговец трябва да е компетентен, относно стоките или услугите, които продава. Той трябва да познава перфектно техните качества и характеристики, за да може да отговаря на всякакви клиентски въпроси, относно тях. Само така той ще може да бъде полезен на купувача и да му вдъхне доверие, което ще му помогне да извърши успешна продажба.

Убедителност. Добрият търговец трябва да умее да убеждава, без обаче да натрапва своето мнение. Нужно е клиентът да остане с усещането, че наистина има нужда от конкретния продукт или услуга и че той е най-подходящия измежду всички сходни, предлагани на пазара.

Добър психолог. За да бъде успешен в продажбите, търговецът трябва да бъде и добър психолог. Той трябва внимателно да наблюдава и анализира поведението на своите клиенти.  При комуникацията си с тях е нужно също да обръща внимание на изказа и езика на тялото, като използва такива, които са сходни до тези на клиента. На подсъзнателно ниво човек е по-склонен да се довери на някой, чието поведение му е близко.

Освен ценни съвети за своя бизнес, винаги можеш да разчиташ на Финтрейд в случай, че имаш нужда от стоков кредит (оборотни средства), за да обогатиш асортимента си, да направиш подобрения на обекта си или всичко друго, благодарение на което ще генерираш още повече оборот и печалба. Ние помагаме на малкия бизнес да се развива с два специално разработени финансови продукта – Финтрейд Оборот и Финтрейд Инвест. Ако имаш някакви въпроси, винаги можеш да ни потърсиш на 0 700 200 33 без допълнително таксуване или да кандидатстваш за бизнес кредит бързо и лесно от нашата онлайн форма.

Повиши оборота на своя бизнес

Вземи финансиране до 50 000 лв.

Кандидатствай arrow icon

Често Задавани Въпроси

Финтрейд Файнанс е небанкова финансова институция, специализирана в кредитирането на микро и малкия бизнес. Наш основен приоритет е да осигурим достъп до финансови средства на широк кръг от представители на малкия бизнес в България.

Предлагаме разнообразни финансови решения в областта на кредитирането за бизнеса, основно категоризирани в три кредитни продукта – „Fintrade Оборот“, „Fintrade Plus“ и „Fintrade Инвест“.

За да кандидатстваш за кредит от Финтрейд Файнанс, е необходимо да представител на дружество или ЕТ, което развива дейност, независимо от сектора, в който оперира. Кандидатстването става само от името на юридическо лице или ЕТ.

Получаваш финансови средства спрямо индивидуалните си бизнес нужди. В зависимост от избрания кредитен продукт, ползваш преференциални условия. Развиваш бизнеса си успешно с надежден кредитен партньор.

Прочети още

Grid decor image

Финансиране за твоя бизнес

Fintrade дава възможности за развитие на малкия бизнес. Нашата работа изисква да се доверяваме на клиентите си и знаем, че това си струва труда.

Finance image

Заяви фирмен кредит онлайн.

Кандидатствай arrow icon
Finance image

Получи безплатна консултация.

Заяви среща arrow icon
Finance image

Имаш въпроси? Обади се сега!

+359 700 200 33 0700 200 33 (без допълнително таксуване)