Grid decor image
7 идеи за бизнес от вкъщи
Предприемачество и Нови бизнес идеи 2020-11-03

7 идеи за бизнес от вкъщи

Замислял ли си се, че любимото ти занимание би могло да се превърне в успешна бизнес идея? За да заработи в твоя полза, разбира се,

е необходима и определена финансова инвестиция. В случай че нямаш собствени средства, които да инвестираш в стартирането на собствен бизнес, би могъл да изтеглиш малък инвестиционен заем за финансиране на стартиращ бизнес като твоя. С какво обаче да се занимаваш? Този въпрос си задават мнозина, решили да стартират свой собствен малък бизнес от вкъщи. Някои са успели да развият дотолкова своята бизнес идея, че днес това е дейността, с която се издържат. В тази статия сме събрали 7 идеи за бизнес от вкъщи, които би могъл да реализираш с неголяма финансова инствестиция.

1. Обичаш да твориш - продавай това, което умееш да създаваш

Handmade артикулите днес са едни от най-търсените продукти, които успешно могат да се превърнат в оригинален подарък за различни поводи. Ако обичаш да шиеш гоблени, да рисуваш картини, да плетеш, да създаваш различни декорации от различни арт материали - ти вече имаш ясната идея какво е нещото, което обичаш да правиш. Днес ръчно изработените артикули представляват наистина широка категория продукти - плетива; ръчно рисувани чаши, чинии, шишета; гоблени; украси за различни поводи; картини и т.н.

Остава само да намериш своите клиенти, а днес това не е толкова трудно. Благодарение на интернет и главно социалните мрежи, успешно достигаш до широк кръг потенциални купувачи. Можеш да стартираш със създаването на собствена страница в социалните мрежи, а впоследствие да създадеш и успешен онлайн магазин.

Когато нещата, които правиш, са наистина оригинални, с правилното им популяризиране те бързо ще достигнат до голяма група от клиенти. Днес интернет пространството предлага достъп до различни уеб платформи, за които са ти необходими базови знания в работа с компютър и интернет, за да се справиш с изграждането на собствен уебсайт успешно.

2. Обичаш да общуваш - замислял ли си се да изкарваш пари от това, при това без да напускаш уюта на дома?

В ерата на технологиите, географските граници далеч не са фактор при набирането на кадри за работа в т.нар. аутсорсинг сфера. Редица големи компании наемат служители за своите съпорт отдели или кол центрове, които да работят от уюта на собствения им дом. Ако общуването с клиенти ти е страст, сам би могъл да предложиш услугите си като диспечер, кол център агент, имейл или чат поддръжка. Успешно можеш да влезеш в ролята на “свързващото звено” между клиента и компанията, която представляваш. Когато натрупаш достатъчно опит зад гърба си, успешно би могъл да стартираш собствен малък бизнес в сферата на услугите.

3. Умееш да пишеш - стани автор на статии

В случай че умееш да пишеш добре, имаш подходящо образование или писането ти е просто хоби, замислял ли си се за печеленето на пари от това? Днес създаването на съдържание е важна част от дигиталния маркетинг. Тъй като всеки един бизнес е онлайн, той има нужда и от качествено съдържание, а защо ти да не си този, който ще го създаде?

На пазара на услугите днес голям дял заемат т.нар. SEO агенции, които нерядко работят в партньорство с копирайтинг агенции. Тези компании търсят точно такива талантливи автори, на които да плащат за създаване на различно текстово съдържание. Един ден опитът, който натрупаш в писането, ще започне да работи за теб. Можеш да започнеш да продаваш собствените си текстове на различни бизнеси, да създаваш текстове по поръчка и прочие услуги, свързани с уменията ти да пишеш грамотно и увлекателно.

4. Знаеш чужд език - стани преводач, редактор или автор

Знанието е ресурс, който струва пари. Ако знаеш чужд език, възможностите ти за успех са наистина много. Можеш да основеш своя агенция за преводи, а офисът ти съвсем не е задължително да е извън дома. В случай че се погрижиш добре за онлайн присъствието си и имаш достатъчно опит в преводите с един или няколко езика, клиентите бързо ще оценят това и ще се обърнат към теб. Освен услуги за превод, в случай че си по-творчески настроена личност, би могъл да редактираш и създаваш съдържание на чужд език, за което да получаваш заплащане. Това са все допълнителни възможности, свързани с езика, които работят за развитието на бизнеса ти от вкъщи.

5. Преподавай от вкъщи

Когато си достатъчно вещ в дадена сфера, знанието ти би могло да носи приход. Отлична идея е създаването на онлайн курс, в който да обучаваш различни хора по дадена тема. Без значение дали ще е математика, икономика, литература, география, компютърни  науки, програмиране и прочие, хората са склонни да платят за знанието, което ще им предадеш. Можеш да даваш и частни уроци на ученици или възрастни. Много ученици и студенти се нуждаят от допълнителни уроци по даден предмет, за да наваксат с материала, а ти можеш да бъдеш точния човек затова. Току-виж един ден имаш собствен обучителен център в твоята професионална област. 

6. Стани графичен и уеб дизайнер на свободна практика

Работата с графичен софтуер далеч не е от най-простите, а за да създадеш нещо наистина красиво и ефектно, си е нужна и немалко творческа мисъл. Без значение дали става въпрос за уеб дизайн, или такъв за най-обикновен рекламен флаер, графиката днес е ключов фактор за всеки един бизнес. Точно по тази причина мнозина са тези, които биха платили, за да им се изработи фирмено лого, брошура, уеб дизайн и прочие продукти на графичния дизайн, с които ти може би си един от малкото, които биха се справили блестящо. Дизайнът е един от водещите инструменти за бизнеса днес, а ако си достатъчно добър в това, със сигурност ще имаш и достатъчно на брой клиенти.

7. Фотографията може да ти е хоби, което да положи основите на малък бизнес у дома

Любимото ти хоби в началото може да ти носи допълнителен доход, който впоследствие да се превърне в основен. Ако си сред любителите на красивите фотографии, прекарваш голяма част от времето си в стремеж да запечаташ природен феномен, обичаш да снимаш събития, продукти и различни детайли, замислял ли си се, че фотографията може да бъде твой собствен малък бизнес? Създай фотостудио у дома, предлагай услугите си за различни корпоративни или семейни събития, създай си портфолио и клиентите ще започнат да те търсят сами. Разбира се, нужно е да инвестираш време и финансов ресурс, който обаче един ден ще ти  бъде изплатен многократно.

Повиши оборота на своя бизнес

Вземи финансиране до 50 000 лв.

Кандидатствай arrow icon

Често Задавани Въпроси

Финтрейд Файнанс е небанкова финансова институция, специализирана в кредитирането на микро и малкия бизнес. Наш основен приоритет е да осигурим достъп до финансови средства на широк кръг от представители на малкия бизнес в България.

Предлагаме разнообразни финансови решения в областта на кредитирането за бизнеса, основно категоризирани в три кредитни продукта – „Fintrade Оборот“, „Fintrade Plus“ и „Fintrade Инвест“.

За да кандидатстваш за кредит от Финтрейд Файнанс, е необходимо да представител на дружество или ЕТ, което развива дейност, независимо от сектора, в който оперира. Кандидатстването става само от името на юридическо лице или ЕТ.

Получаваш финансови средства спрямо индивидуалните си бизнес нужди. В зависимост от избрания кредитен продукт, ползваш преференциални условия. Развиваш бизнеса си успешно с надежден кредитен партньор.

Прочети още

Grid decor image

Финансиране за твоя бизнес

Fintrade дава възможности за развитие на малкия бизнес. Нашата работа изисква да се доверяваме на клиентите си и знаем, че това си струва труда.

Finance image

Заяви фирмен кредит онлайн.

Кандидатствай arrow icon
Finance image

Получи безплатна консултация.

Заяви среща arrow icon
Finance image

Имаш въпроси? Обади се сега!

+359 700 200 33 0700 200 33 (без допълнително таксуване)