Grid decor image
Как да избера правилните партньори за моята фирма?
Бизнес управление и стратегии 2018-09-07

Как да избера правилните партньори за моята фирма?

Да имаш правилните съюзници на своя страна е нещо изключително. Рядко обаче фирмите са създадени на този принцип. Най-често хората се намират по необходимост или

нужда. И точно това е жалко, защото те не се „избират един друг”, а просто се намират и се доверяват.

Скоро след това или по-късно във времето откриват един у друг черти, които не харесват или се оказва, че не се сработват добре за дейността си. Откриват, че имат различия в принципите, в методите и във вярванията си. Постепенно разривът между тях става неизбежен. Остават заедно или за „доброто на фирмата”, или защото виждат печалба от това. И в двата случая са на грешен път. Ако градиш свой бизнес се увери, че хората, с които ще работиш са твоят истински избор за съюзници. Виж как реагират и то не само в началото – дали са отговорни, самоотвержени и имат ли стремеж към точност. Виж дали обичат работата си или са там само заради потенциалната печалба.

Простото правило е, че ако финансовият стремеж е единственият фактор в отношенията, то те са обречени. Защото скоро, след като постигнете наличието на финансите, ще видите, че пътят ви заедно е спрял. Дори в това няма нищо лошо, стига да бъдете открити и да си кажете, че си позволявате свободата да напуснете или да останете. Всъщност, онова, което повечето фирми и бизнеси не разбират е, че всеки има правото да напусне дадена дейност и то когато пожелае. Ако направи това по правилен начин, съобразявайки се с текущите проекти и задачи на фирмата – прекрасно. Но изначално, той не е длъжен да го стори. Идеалните взаимоотношения възникват по свобода и приключват по свобода, когато изпълнят своето предназначение. Ако въпреки опитите, те не го правят, отново има свобода да напуснеш дадена дейност.

Често обаче хората не са готови да пуснат нещата. Те често не са готови да се разделят със стара вещ, а какво остава за бизнес партньор, когато цялата ви работа е заедно и зависи един от друг? Тогава неприятната страна на огледалото отразява какво ли не – привързаност, опит за манипулиране, емоционалност и неиксреност. Затова, не оставяй на случайността да избере твоите съюзници в офиса или в дейността ти – независимо дали тя се помещава в кафене, магазин, гараж или ателие. Избирай всеки внимателно! Избирай го обективно и чисто, съзнателно и с желание вашата работа заедно да помогне и на него самия.

Хората забравят защо са се срещнали и често остават разочаровани, когато нещата не се случат, както са очаквали. Другото златно правилно е да не обещаваш. Опитай да не правиш обещания и да не създаваш очаквания, които търпят твърде много промени и нямаш видимост и сигурност дали ще бъдат оправдани. Остави самата работа да ти покаже на какво си способен. Подмини без притеснения хора, които мрънкат, оплакват се или негодуват и хабят енергията си по този начин, освен ако те нямат искреното желание да се отърват от тези навици. Защото има средства, които влагаш в работата си. Избери колегата, който може и да се шегува, защото това ще направи дните ви заедно по-различни. Избери онзи, който знае как да работи и как да се весели от труда си. Как да е сериозен и едновременно с това да не взима нещата на сериозно.

Избирайки такива хора, ти самият ще станеш такъв, ако вече не си, защото ще направите здравословен обмен и ще искате да се учите заедно, вместо просто да работите или да успявате. Последното представлява временно удовлетворение, а първото е цялостно преживяване на живота. Избирайки колегите, избираш и преживяванията си. Избираш дали ще се засмееш на трудностите или ще ги правите двойно по-сложни заедно.

Твоята фирма, твоят бизнес, проект или идея ще привличат основно две категории участници – едни, които, работейки с идеята ти, ще се развият паралелно с нея и ще повишават потенциалите за успешна работа и други, които просто ще искат да получат полза за себе си. Нека вложеното, инвестираното да си струва и да пристигнат при теб повече от първите, защото те са твоите дългосрочни, истински съюзници.

Повиши оборота на своя бизнес

Вземи финансиране до 50 000 лв.

Кандидатствай arrow icon

Често Задавани Въпроси

Финтрейд Файнанс е небанкова финансова институция, специализирана в кредитирането на микро и малкия бизнес. Наш основен приоритет е да осигурим достъп до финансови средства на широк кръг от представители на малкия бизнес в България.

Предлагаме разнообразни финансови решения в областта на кредитирането за бизнеса, основно категоризирани в три кредитни продукта – „Fintrade Оборот“, „Fintrade Plus“ и „Fintrade Инвест“.

За да кандидатстваш за кредит от Финтрейд Файнанс, е необходимо да представител на дружество или ЕТ, което развива дейност, независимо от сектора, в който оперира. Кандидатстването става само от името на юридическо лице или ЕТ.

Получаваш финансови средства спрямо индивидуалните си бизнес нужди. В зависимост от избрания кредитен продукт, ползваш преференциални условия. Развиваш бизнеса си успешно с надежден кредитен партньор.

Прочети още

Grid decor image

Финансиране за твоя бизнес

Fintrade дава възможности за развитие на малкия бизнес. Нашата работа изисква да се доверяваме на клиентите си и знаем, че това си струва труда.

Finance image

Заяви фирмен кредит онлайн.

Кандидатствай arrow icon
Finance image

Получи безплатна консултация.

Заяви среща arrow icon
Finance image

Имаш въпроси? Обади се сега!

+359 700 200 33 0700 200 33 (без допълнително таксуване)