Grid decor image
Дълъг или пленителен работен ден предпочиташ?
Предприемачество и Нови бизнес идеи 2018-10-02

Дълъг или пленителен работен ден предпочиташ?

„Днес беше дълъг ден.”

 Това изречение означава: „Днес беше дълъг, натоварен, тромав и скучен ден.” Кога последно чухте някой да казва, че си прекарва вълшебно на

работа? Вероятно този човек работи по талантите си и затова се усеща щастлив. Вероятно не му доскучава лесно и си намира винаги нещо добро и положително, което да види в работата си и извън нея. Ако имаш такива хора около себе си, ти предлагам да постоиш покрай тях, да ги наблюдаваш и да послушаш какво правят по-различно. На първо място ценят деня и живота си твърде много, за да изберат неправилна работа или работно място. Те знаят как да работят, как да свършат работата си, без да я претупат, но наслаждавайки се през цялото време. Другите с дългия ден са мрънкащите служители и шефове, онези, които работят за ранг, заплата или за престиж. Все мотиви, които водят до нещастия.

Каква е идеята на пленителния работен ден?

Иска ли ти се като се прибереш да кажеш с усмивка, че денят те е запленил, че си започнал с усмивка и си приключил с усмивка, че трудностите са се стопили с лекота, че не се е налагало да продаваш или действаш агресивно, а когато си се прибрал си имал още енергия да направиш нещо хубаво вкъщи. Ето това е идея. Замисли се кое прави работния ден пленителен, а не изморителен.

Много хора започват свой бизнес, защото дълбоко в себе си искат да се чувстват по-различно, отколкото са се чувствали, когато са били в организация, която не е подкрепяла индивидуалността им. Ако организацията е правила това, вероятно те никога не биха си и помислили да напускат прекрасната си работа. Ако денят им е бил великолепен и заплащането добро, защо им е да се захванат с тази огромна отговорност на личния бизнес?

Масовата атмосферата често обаче не подкрепя развитието на човека, обикновено в нея той е принуден да се хармонизира с не-дотам умни решения, с компромиси, с претоварване и други неща, които започват да влияят и на живота му извън организацията. Затова добрият бизнесмен има визия не за себе си, а визия за това как да направи дните на своите служители толкова пленителни, че те да обожават да работят при него.

И това е напълно възможно. Възможно е „шефът” да бъде харесван не просто заради заплатите или положението си, което е така или иначе неискрено харесване или по-точно условно харесване. Възможно е да е толкова добър пример за нещата, че просто да ти се ще да работиш покрай този човек. Тогава ти работиш за себе си, а не „за него” или „за фирмата му”, което изопачава нещата. Ти работиш, защото ти се чувстваш мотивиран и се чувстваш добре в дните си.

Задача: напиши най-прекрасния работен ден за теб

Още по-добре – постави го като задача на своите приближени или колеги. Често се разминаваме в представите си, но някъде между всички листчета ще се откроят общи идеи, които ще можеш да реализираш и да опиташ на живо, в работна атмосфера. Нека всеки напише своята представа, какво иска да се подобри в деня му и после да си споделите един на друг. Нехарактерен подход е за професионалните среди, защото обикновено подобна откритост е рядкост. Ако си готов да приложиш този радикален подход и да опиташ, може би ще се учудиш

Повиши оборота на своя бизнес

Вземи финансиране до 50 000 лв.

Кандидатствай arrow icon

Често Задавани Въпроси

Финтрейд Файнанс е небанкова финансова институция, специализирана в кредитирането на микро и малкия бизнес. Наш основен приоритет е да осигурим достъп до финансови средства на широк кръг от представители на малкия бизнес в България.

Предлагаме разнообразни финансови решения в областта на кредитирането за бизнеса, основно категоризирани в три кредитни продукта – „Fintrade Оборот“, „Fintrade Plus“ и „Fintrade Инвест“.

За да кандидатстваш за кредит от Финтрейд Файнанс, е необходимо да представител на дружество или ЕТ, което развива дейност, независимо от сектора, в който оперира. Кандидатстването става само от името на юридическо лице или ЕТ.

Получаваш финансови средства спрямо индивидуалните си бизнес нужди. В зависимост от избрания кредитен продукт, ползваш преференциални условия. Развиваш бизнеса си успешно с надежден кредитен партньор.

Прочети още

Grid decor image

Финансиране за твоя бизнес

Fintrade дава възможности за развитие на малкия бизнес. Нашата работа изисква да се доверяваме на клиентите си и знаем, че това си струва труда.

Finance image

Заяви фирмен кредит онлайн.

Кандидатствай arrow icon
Finance image

Получи безплатна консултация.

Заяви среща arrow icon
Finance image

Имаш въпроси? Обади се сега!

+359 700 200 33 0700 200 33 (без допълнително таксуване)