Grid decor image
Финтрейд изнесе презентация на престижен икономически форум
Новини 2016-02-19

Финтрейд изнесе презентация на престижен икономически форум

Ръководството на финансовата институция беше сред основните лектори на събитието „Предизвикателствата пред икономиката на България“, което събра представители на бизнеса и политическия елит на страната

.

Председателят на Съвета на директорите на „Финтрейд Файнанс“ АД г-н Николай Николов беше сред лекторите на престижния икономически форум „Предизвикателствата пред икономиката на България“. Той беше организиран от списание и клуб Business Lady под патронажа на г-н Томислав Дончев, заместник министър-председател по европейските фондове и икономическата политика на страната. Събитието се проведе в столицата на 17.02.2016 г. и в него участваха представители на българското правителство и водещи компании у нас, сред които и финансовата институция „Финтрейд Файнанс“ АД.

Г-н Николай Николов представи на форума темата за алтернативните форми за финансиране на малкия и средния бизнес у нас. Презентацията беше основна част от панела на форума „Възможности и инструменти за финансиране на бизнеса”. В изказването си той очерта структурата на малките и средния предприятия (МСП) в България, тяхното значение за икономиката, както и една от основните бариери, които срещат родните предприемачи - затруднения достъп до финансиране.

Водеща част в презентацията на Финтрейд беше запознаването на участниците във форума с видовете алтернативно финансиране, популярни в Западна Европа, САЩ, както и съществуващите форми у нас. Като основни предимства на този вид финансиране на предприемачите, на който пазар Финтрейд оперира като компания, бяха откроени улесненият достъп до финансови средства, ускорения процес за кредитиране, удобството и иновациите на бизнес модела, както и малкия размер на кредитите и краткия срок на финансирането.

Като основни предизвикателства, които Финтрейд открои за родните МСП, бяха неосъзнатата нужда от финансиране от страна на предприемачите за осигуряване на ръст на бизнеса, притесненията на МСП за използване на привлечени средства, както и скрития потенциал за развитие, който притежава малкия и среден бизнес у нас.

В края на представянето си г-н Николов изрази увереност, че с персоналния си и проактивен подход в областта на микрофинансирането у нас, с оперативния анализ на текущото състояние на МСП, извършван от компанията, както и със споделянето на знания и добри практики за управление на финансите на бизнеса, Финтрейд допринася за развитие на индивидуалния потенциал, развитие на общността на МСП в страната, а оттам и за развитие на цялата национална икономика.

Допълнителна информация за Финтрейд и подробности за актуалните предложения на компанията може да откриете на сайта на „Финтрейд Файнанс“ АД - www.fintrade.bg или на телефон 0700 200 33 (без допълнително таксуване, според тарифния план).

За компанията:
„Финтрейд Файнанс“ АД е небанкова финансова институция, вписана в регистъра на БНБ, която оперира в областта на микрокредитирането на търговци, осъществяващи стопанска дейност на територията на Република България (еднолични търговци, търговски дружества от всякакъв вид – малки и средни предприятия). Мисията на компанията е да осигурява лесен достъп до финансови и информационни услуги за своите клиенти, като предоставя високо качество на атрактивна цена. Компанията започва дейността си през 2015 г. в Северозападна България и само за няколко месеца се развива повече от успешно, като достига малките търговски обекти в населените места в цялата страна. Бизнес моделът на Финтрейд позволява на клиентите предприемачи на компанията да кандидатстват за достъпно микрофинансиране, без усложнена процедура, за да получат и оперират със заемни оборотни и/или инвестиционни средства. Потребителите имат свободата да избират от гъвкавите предложения на компанията, периода и вноските на погасяване, съобразно своите потребности.

Повиши оборота на своя бизнес

Вземи финансиране до 50 000 лв.

Кандидатствай arrow icon

Често Задавани Въпроси

Финтрейд Файнанс е небанкова финансова институция, специализирана в кредитирането на микро и малкия бизнес. Наш основен приоритет е да осигурим достъп до финансови средства на широк кръг от представители на малкия бизнес в България.

Предлагаме разнообразни финансови решения в областта на кредитирането за бизнеса, основно категоризирани в три кредитни продукта – „Fintrade Оборот“, „Fintrade Plus“ и „Fintrade Инвест“.

За да кандидатстваш за кредит от Финтрейд Файнанс, е необходимо да представител на дружество или ЕТ, което развива дейност, независимо от сектора, в който оперира. Кандидатстването става само от името на юридическо лице или ЕТ.

Получаваш финансови средства спрямо индивидуалните си бизнес нужди. В зависимост от избрания кредитен продукт, ползваш преференциални условия. Развиваш бизнеса си успешно с надежден кредитен партньор.

Прочети още

Grid decor image

Финансиране за твоя бизнес

Fintrade дава възможности за развитие на малкия бизнес. Нашата работа изисква да се доверяваме на клиентите си и знаем, че това си струва труда.

Finance image

Заяви фирмен кредит онлайн.

Кандидатствай arrow icon
Finance image

Получи безплатна консултация.

Заяви среща arrow icon
Finance image

Имаш въпроси? Обади се сега!

+359 700 200 33 0700 200 33 (без допълнително таксуване)