Grid decor image
5 насоки как да стартираш успешен бюти бизнес
Предприемачество и Нови бизнес идеи 2024-08-21

5 насоки как да стартираш успешен бюти бизнес

Бюти индустрията просперира. Студиа за красота, фризьорски салони, естетични центрове и т.н. се отварят сравнително често в последните няколко години. Много дами с

интерес към една и/или няколко области на бюти индустрията все по-често се замислят за свой собствен бизнес със салон за красота.

Търсене на подобен тип услуги далеч не липсва и начинанието има потенциал за успех, ако се справи с „подводните камъни“ още във фазата на планиране. Какви насоки да имаш предвид при стартирането на свои успешен бюти бизнес? Научи сега от следващите редове на статията тук.

#1 Определи портфолиото си от услуги

Първото нещо, което следва да направиш, е да определиш типа услуги, които ще предлагаш. Или поне тези на първоначален етап. Не е изключено наборът от бюти процедури да се увеличи с развитието ти в тази сфера. Дали салонът ти ще предлага само фризьорски услуги, или комбиниран тип предлагане – маникюр, мигли и т.н., – е въпрос, чийто отговор следва да знаеш.

При комбинирани бюти услуги имай предвид, че ще ти е нужно по-голямо помещение, вероятно и повече персонал. Това неминуемо ще рефлектира върху разходите ти, в т.ч. и инвестиционните такива.

#2 Квалифицирай се в съответната област

Вече имаш яснота какви услуги ще предлагаш? Това е чудесно, а притежаваш ли нужния опит и образование? Ако отговорът ти е не, то значи насочи вниманието си към релевантни квалификационни курсове. Днес те са много на брой и достъпни – курс за маникюр, за педикюр, за фризури и т.н., затова едва ли ще ти е трудно да се специализираш бързо и без да ти коства кой знае какви разходи.

Много важно е след завършване на обучението си да получиш съответния официален документ – диплома, сертификат и т.н., които да използваш като доказателство за своята професионална компетентност. Добре би било да предлагаш минимум две услуги. Това е предпоставка за разширяване на дейността ти и обхващане по-широк кръг от потенциални клиенти.

#3 Избери добра локация

Изборът на място, в което да позиционираш обекта си, е фактор, който далеч не е за подценяване. Много е важно да вземеш предвид колко силна е конкуренцията в съседство и какъв обем от хора потенциално обслужва тя. И още: какви са наемите в района (в случай че няма да предлагаш услугата в свой собствен имот), както и какви са цените на конкурентите ти. Разбира се, голям плюс ще е около теб изобщо да няма конкуренция, но това често е знак, че живущите наоколо може и да не спадат към таргет групата ти.

Добре би било студиото ти да е на централно място. По възможност нека има зона за паркиране до него и/или поне в близост.

#4 Ценообразуване, избор на консумативи и материали

Ценообразуването е другият важен аспект от стартиращата ти дейност с бюти бизнес. Както споменахме, трябва да вземеш под внимание цените, които предлагат основните ти конкуренти, но не с цел да ги подбиваш, а да ги имаш предвид при формирането на твоите собствени.

В случай че заложиш на висококачествени материали, цените на услугите ти е логично да са една идея по-високи. Те обаче ще компенсират с високо качество. Твърде евтините услуги, от своя страна, могат да ти изиграят лоша шега. Не те съветваме да правиш компромиси по отношение на качеството. Стреми се да спечелиш редовни и доволни клиенти.

#5 Рекламирай се

Рекламата е факторът, който споменаваме накрая, но всъщност е един от ключовите моменти. Заложи на ефективен външен брандинг, присъствие в релевантни социални мрежи, а защо не и личен уебсайт, визитки и т.н. Много на брой, различни по вид и достъпни като цена са начините за ефикасно промотиране на дейността ти с бюти услуги в наши дни. От теб зависи да избереш най-добрите спрямо възможностите и целите си.

Екипът ни ти желае успех в бъдещите начинания! И не забравяй, че нашите кредитни решения могат да ти бъдат от полза!

Повиши оборота на своя бизнес

Вземи финансиране до 50 000 лв.

Кандидатствай arrow icon

Често Задавани Въпроси

Финтрейд Файнанс е небанкова финансова институция, специализирана в кредитирането на микро и малкия бизнес. Наш основен приоритет е да осигурим достъп до финансови средства на широк кръг от представители на малкия бизнес в България.

Предлагаме разнообразни финансови решения в областта на кредитирането за бизнеса, основно категоризирани в три кредитни продукта – „Fintrade Оборот“, „Fintrade Plus“ и „Fintrade Инвест“.

За да кандидатстваш за кредит от Финтрейд Файнанс, е необходимо да представител на дружество или ЕТ, което развива дейност, независимо от сектора, в който оперира. Кандидатстването става само от името на юридическо лице или ЕТ.

Получаваш финансови средства спрямо индивидуалните си бизнес нужди. В зависимост от избрания кредитен продукт, ползваш преференциални условия. Развиваш бизнеса си успешно с надежден кредитен партньор.

Прочети още

Grid decor image

Финансиране за твоя бизнес

Fintrade дава възможности за развитие на малкия бизнес. Нашата работа изисква да се доверяваме на клиентите си и знаем, че това си струва труда.

Finance image

Заяви фирмен кредит онлайн.

Кандидатствай arrow icon
Finance image

Получи безплатна консултация.

Заяви среща arrow icon
Finance image

Имаш въпроси? Обади се сега!

+359 700 200 33 0700 200 33 (без допълнително таксуване)