Grid decor image
Колко време ми е нужно, за да развия бизнеса си и защо има хора, които имат време в изобилие?
Предприемачество и Нови бизнес идеи 2018-09-10

Колко време ми е нужно, за да развия бизнеса си и защо има хора, които имат време в изобилие?

Питали ли сте се защо има хора, които имат време в изобилие и такива, на които времето никога не стига?

Да разгледаме този въпрос извън клишетата

и книгите.

В стремежа си да обхванем максимално много сфери на живота и да го направим многообразен, често се объркваме без да искаме. Натоварваме се с повече, отколкото можем да поемем. Работим твърде много и си почиваме твърде малко. Храним се повече, отколкото ни е нужно или пък твърде малко. Животът ту е изобилен, ту оскъден с нас. Ту ни дава, ту ни взема. Или само така ни изглежда? Често той ни дава точно толкова, на колкото сме готови.

Може би е настъпил моментът, в който да започнем своя бизнес или дейност, да станем от изключителен служител малък, но вдъхновен предприемач, да спрем да общуваме с даден човек или да затворим врата за нещо. И така, често предпочитаме да се „люлеем”, отколкото да пазим онази прекрасна точка на баланс като център на живота и дейностите си.

Защо има хора, които имат време в изобилие, на които времето им стига и са благодарни непрекъснато, а има и такива, които все се оплакват, все нямат достатъчно и казват, че времето е отговорно за това?

В какво вярваш ти днес? Че имаш достатъчно време или че нямаш време? Имаш ли търпението да изградиш своето любимо занимание постепенно или ще предпочетеш да правиш неща, които другите искат, защото казваш – „няма време”! Всички сложни въпроси често са съвършено прости. И то, толкова прости, че е дори забавно как пропускаме същината вместо да ги погледнем направо. Познаваш ли хора, които са посветили сърце и душа в дейността си?

Имаш ли добри приятели, които са отдадени на това, което правят като на свое призвание вместо по задължение. Винаги, когато правим нещо по задължение, ние чувстваме, че няма време. Защото скритата истина за това е, че ние просто вече не желаем да го правим! Забравяйки да затворим вратата след себе си или да признаем, че не желаем да работим по даден въпрос, разбира се – той се обръща и се преоблича като „въпрос на време”. Не знам за теб, но когато има искрено и пламенно желание да направя нещо, което считам за прекрасно – лесно започвам да го върша. Когато отчитам дадена дейност като неприятна вероятно ще си кажа, че „нямам време”.

Хората, които имат време и търпение обикновено правят това, което истински копнеят! И са сърдечни, топли и щастливи от работата или бизнеса си. Те виждат потенциални възможности навсякъде и са благодарни почти постоянно, защото виждат себе си като „късметлии”. Щастливците, които правят това, което обичат и за миг не съжаляват за трудностите, за опитите.

Огледай се покрай себе си и забележи тънките навици и вярвания, разликата между „мога” и „не мога”. „Имам” или „вярвам”, „постигам” или „отлагам”. Започни да наблюдаваш тези думи от себе си и ще осъзнаеш, че цялото пътуване не е просто, за да постигнеш успех, не е стремеж към застинала точка или някаква победа на другите, не е въпрос на конкуренция и умора.

Когато помниш, че имаш и можеш, ще видиш колко много неща ще изплуват пред погледа ти и гледната ти точка ще се промени. Първите пречки на времето са тези в нас. Защото времето е сътворено от твоето точно и вярно желание, заедно с което си се устремил към това да направиш една дейност своя задача, крачка напред и победа над твоите лични вярвания.

Каква полза ще има, ако постигнем успех, но сме уморени, загубили сме искрата, радостта от приключението на това, да изживеем стъпките една по една? И ето, че това е вярно за бизнеса също. Колкото пъти се сметне, че „няма време” за дадена задача или е въпрос на време, се оказва, че времето е изтекло и вече задачата не е актуална. В този аспект, твоят бизнес е прекрасен учител да живееш едновременно планувайки и в готовност да промениш плана, да прецениш кога да инвестираш, кога да изчакаш стратегически или да натрупаш сила и вдъхновение, което да реализираш по-късно.

Въпросът на време, моменти и реализация са всъщност много по-актуални от всякога. Сега е твой ред! Седни и напиши – какво е твоето време? Изпълнено, благодатно и разумно ли е то?

Повиши оборота на своя бизнес

Вземи финансиране до 50 000 лв.

Кандидатствай arrow icon

Често Задавани Въпроси

Финтрейд Файнанс е небанкова финансова институция, специализирана в кредитирането на микро и малкия бизнес. Наш основен приоритет е да осигурим достъп до финансови средства на широк кръг от представители на малкия бизнес в България.

Предлагаме разнообразни финансови решения в областта на кредитирането за бизнеса, основно категоризирани в три кредитни продукта – „Fintrade Оборот“, „Fintrade Plus“ и „Fintrade Инвест“.

За да кандидатстваш за кредит от Финтрейд Файнанс, е необходимо да представител на дружество или ЕТ, което развива дейност, независимо от сектора, в който оперира. Кандидатстването става само от името на юридическо лице или ЕТ.

Получаваш финансови средства спрямо индивидуалните си бизнес нужди. В зависимост от избрания кредитен продукт, ползваш преференциални условия. Развиваш бизнеса си успешно с надежден кредитен партньор.

Прочети още

Grid decor image

Финансиране за твоя бизнес

Fintrade дава възможности за развитие на малкия бизнес. Нашата работа изисква да се доверяваме на клиентите си и знаем, че това си струва труда.

Finance image

Заяви фирмен кредит онлайн.

Кандидатствай arrow icon
Finance image

Получи безплатна консултация.

Заяви среща arrow icon
Finance image

Имаш въпроси? Обади се сега!

+359 700 200 33 0700 200 33 (без допълнително таксуване)