Grid decor image
Планирай 2019-та сега! Нова Година - Нова Дейност
Предприемачество и Нови бизнес идеи 2018-12-20

Планирай 2019-та сега! Нова Година - Нова Дейност

Нова година, нов късмет. Нее, това вече сме го слушали и преди. Разбрахме, че късметът е какъвто си го изработиш. 2019-та може много да прилича

на 2018-та, а може и да е много по-разнообразна. Мислил ли си за нова дейност? И ако да, то каква да бъде тя?

Има толкова хора по света, които имат повече от един бизнес. И парадоксално, понякога повече от един се ръководят по-лесно от един. Това е като с научаването на езиците. Научаваш някак си схемата и системата на нещата и потръгват. Един малък трик за новата година. Ако искаш да е красива – планирай я отсега.

Планирането спасява и спестява големи главоболия на бизнеса. И въпреки, че непрекъснато се изменят плановете и икономическата ситуация в страната ни, то все пак планирането дава посока на развитие и ни насочва.

Ако желаеш да започнеш нова дейност, можеш да я изпишеш на табло, на карта или пък на дъска. Отвори нов тефтер, нови файлове, нови папки и започни. Рисувай, визуализирай, систематизирай и анализирай.

Всички тези действия ще сверяват идеята с реалността. После напиши условията, които са ти нужни – финансови, лични и всички останали фактори, които е добре да подкрепят дейността. Нужен ли ти е сайт, страница или пък дистрибутор?

Напиши и екипа от хора, които смяташ да ти помогнат за новите идеи. Повечето бизнеси имат нужда от поне 2-4 години, за да се развият, тъй че не чакай дълго. Можеш да опиташ. Често нещата дават плод доста по-късно. С добра организация и идея можеш да скъсиш процеса.

Каква да е новата ти дейност?

Близка до сегашната или пък тотално различна? Колко ресурс си готов да отделиш, за да я захраниш?

Новата дейност е благодатна, ако усещаш, че ще изпитваш радост и удовлетворение. Ако досега не си се осмелил да правиш нещо, което ти е по-любимо и по-интересно – може би сега е моментът.

Вземи в ръце своята идея и се опитай да я видиш във всичките й проявления и сфери. Планът е цветен. За всяко нещо е така. Понякога да се въодушевиш за дадени елементи или акценти може да оформи цялата картинка.

Нали знаеш за идеята за копчето и палтото? Един човек си намерил копче и заради него си ушил палто. Забавно е, но доста бизнеси са се случили така. Заради един надпис или един акцент, един продукт или нещо, което е направило впечатление на предприемачите.

После всичко друго някак си си идва на мястото. Другото, което много помага, е да си представиш хора, които биха били благодарни, че точно тази услуга или продукт съществуват за тях. Може би е време за по-съзнателен бизнес модел или идея, които да добавят по-красиви и чисти неща в света.

Опитай, защото по-идеалистичните неща се открояват отново. Едни и същи продукти заливат всичко. Ето защо дойде времето на неща, които се отличават, които имат характерно излъчване или са направени със специално отношение.

Какъвто и да е твоя план и твоята нова дейност – опитай да посееш нещо, да опитваш, а защо не и няколко пъти. Понякога ни е нужен малко повече кураж и дръзновение да направим нещо по-добре отпреди.

Повиши оборота на своя бизнес

Вземи финансиране до 50 000 лв.

Кандидатствай arrow icon

Прочети още

Grid decor image

Финансиране за твоя бизнес

Fintrade дава възможности за развитие на малкия бизнес. Нашата работа изисква да се доверяваме на клиентите си и знаем, че това си струва труда.

Заяви фирмен кредит онлайн.

Заяви фирмен кредит онлайн.

Кандидатствай arrow
Получи безплатна консултация.

Получи безплатна консултация.

Заяви среща arrow
Имаш въпроси? Обади се сега!

Имаш въпроси? Обади се сега!

+359 700 200 33 0700 200 33 (без допълнително таксуване)