Grid decor image
Предизвикателството да си предприемач в България
Предприемачество и Нови бизнес идеи 2016-04-18

Предизвикателството да си предприемач в България

Една история на Макс Салама – собственик на семейна пицария в Бургас

Да бъдеш предприемач е нещо много повече от това просто да правиш определен бизнес.

Да си предприемач е от една страна личен избор да се занимаваш с това, което обичаш и е най-близо до теб, а от друга – перспектива да бъдеш пример за други, които биха тръгнали по твоя път. Да си предприемач обаче, в страна като България, е още по-вълнуващо и предизвикателно. Ще ви разкажа защо в моята лична история …

Казвам се Макс Салама и от няколко години съм щастлив собственик на малка семейна пицария в прекрасния морски град Бургас. Мога да се определя като „човек на света“. Роден съм в малко градче в Италия, работил съм в огромна страна като Австралия, но въпреки това живота ми се разви по начин, по който се озовах в България. След пътуването ми отвъд океана, се завърнах отново в родината си Италия, когато срещнах любовта на живота ми – прекрасната Жана. Тя ми разказа за България и реших да я последвам там, в черноморския град Бургас, където щях да мога да се посветя изцяло на двете ми страсти в живота - Жана и … пицата. Решихме да отворим пицария, с която започнахме нашия семеен бизнес. Като се замисля, като че ли при мен нещата се развиха съвсем закономерно … Завършил съм висше морско училище, но въпреки образованието ми по морска логистика, винаги съм бил майстор-пицар по призвание. Жана беше от България, а и двете ни страни имаха много общо помежду си, едно от които беше … пицата, разбира се. В България, както и в Италия, хората обичат пицата, както и посещават тези заведения с приятели и семейството си. Малко хора обаче, си задават въпроса колко усилия, знания и умения са необходими, за да направиш пицата, която се сервира на тяхната маса.

Така започна всичко ... Естествено, като всяко ново бизнес начинание, и нашето си имаше своите трудности. Предизвикателствата не бяха никак малко - манталитета на българина, качеството на някои предлагани продукти, изграждането на отношения с партньори и др. Всичко това обаче, ме накара да бъда още по-силен и предприемчив. Така например, решихме да ползваме основни продукти за пица предимно от Италия, където може да намериш много по-добро качество на приемлива цена. Успоредно с това, за нас беше много трудно да намерим финансиране за бизнеса. Не успяхме да ползваме услугите на кредитни институции, нито на приятели, които ни отказаха по една или друга причина. Честно казано си мислех, че с мечтите ни е свършено. Тогава разбрахме за финансовата институция „Финтрейд Файнанс“ АД, която предоставя оборотни средства за микро и малкия бизнес, точно за предприемачи като нас. Радвам се, че с тях нещата се получиха. Спряхме се на компанията, тъй като видяхме във Финтрейд партньор, с който може да говориш на един и същ език. Доверихме се на техните финансови услуги, защото получихме нужното разбиране, удобство, бързина и гъвкавост в подкрепа на нашия семеен бизнес. Грабнахме тази страхотна възможност, тъй като колкото и да си амбициозен и изпълнен с предприемачески дух, когато удариш буквално на камък, и няма кой да ти подаде ръка, всичките ти бизнес планове могат да рухнат много бързо.

Благодарение на кредитното решение на Финтрейд, вече сме по-спокойни и можем да се съсредоточим върху развитието на семейния бизнес. Обичам иновациите и затова гледам още по-смело напред, каквото е моето мото. Подобряваме представянето на сегашното ни заведение, дори планираме откриване на два нови ресторанта в Бургас и в София в рамките на следващите пет години. Успоредно с това обмисляме и закупуване на имот със земя, където да можем да произвеждаме някои от необходимите за пицата продукти. Вярваме, че така ще успеем да предложим на българските потребители гарантирано качество на високо ниво, към което винаги сме се стремели. А в личен план защо не и сватба, но дотогава си пожелавам много здраве, за да успеем да реализираме плановете си.

Защо споделих всичко това? Моят бизнес е моето хоби, това е моят живот, в него съм инвестирал всичко, което имам - средства, време, здраве. Но от друга страна се чувствам щастлив, тъй като правя това, което ми е на сърце, а и имам време да бъда до най-близките си. Не ми остава много време за сън, но какво по-хубаво от това да бъдеш предприемач в град като Бургас, да се стремиш да постигаш целите си, да си добър в това, което правиш и да бъдеш пример за останалите като теб.  Удовлетворението от реализирането на всичко това е неописуемо. Ако трябва да започна всичко от начало … ще го направя отново със същите стъпки, същата любов, същия амбициозен дух и със същия доверен партньор Финтрейд!

Повиши оборота на своя бизнес

Вземи финансиране до 50 000 лв.

Кандидатствай arrow icon

Често Задавани Въпроси

Финтрейд Файнанс е небанкова финансова институция, специализирана в кредитирането на микро и малкия бизнес. Наш основен приоритет е да осигурим достъп до финансови средства на широк кръг от представители на малкия бизнес в България.

Предлагаме разнообразни финансови решения в областта на кредитирането за бизнеса, основно категоризирани в три кредитни продукта – „Fintrade Оборот“, „Fintrade Plus“ и „Fintrade Инвест“.

За да кандидатстваш за кредит от Финтрейд Файнанс, е необходимо да представител на дружество или ЕТ, което развива дейност, независимо от сектора, в който оперира. Кандидатстването става само от името на юридическо лице или ЕТ.

Получаваш финансови средства спрямо индивидуалните си бизнес нужди. В зависимост от избрания кредитен продукт, ползваш преференциални условия. Развиваш бизнеса си успешно с надежден кредитен партньор.

Прочети още

Grid decor image

Финансиране за твоя бизнес

Fintrade дава възможности за развитие на малкия бизнес. Нашата работа изисква да се доверяваме на клиентите си и знаем, че това си струва труда.

Finance image

Заяви фирмен кредит онлайн.

Кандидатствай arrow icon
Finance image

Получи безплатна консултация.

Заяви среща arrow icon
Finance image

Имаш въпроси? Обади се сега!

+359 700 200 33 0700 200 33 (без допълнително таксуване)