Grid decor image
Споразумение за прилагане на добри търговски практики
Предприемачество и Нови бизнес идеи 2015-04-14

Споразумение за прилагане на добри търговски практики

Сдружението за модерна търговия (СМТ) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) са подписали „Споразумение за стимулиране на добрите и възпрепятстване на нелоялните

търговски практики по веригата от доставки на хранителни продукти”.

Чрез него двете организации се договарят за недопускане на нелоялни търговски практики по цялата верига на доставки – от производство до предлагане на крайния потребител. Споразумението е съобразено с препоръките на Европейската комисия и отчита важната роля на малките и средни предприятия по веригата на доставки на хранителни продукти. Документът беше подписан от изпълнителните директори на СМТ и КРИБ Йордан Матеев и Евгений Иванов.

„Вярваме, че свръхрегулациите са вредни за бизнеса и държавата не трябва да се намесва в отношенията между пазарните субекти по веригата на доставки на хранителни стоки. Затова ще се стремим да решаваме предизвикателствата в отношенията помежду ни не като се противопоставяме, а като си партнираме на основата на принципите за добри практики, около които се обединяваме. Желанието ни е да се справим с нелоялните търговски практики с консенсус и по ефективен начин чрез саморегулация”, коментира при подписването Матеев.

Изпълнителният директор на КРИБ Евгений Иванов коментира, че само качественото българско производство може да бъде конкурентоспособно. „По тази причина КРИБ ще насърчава тези български производители, които произвеждат качествени, иновативни стоки и услуги, които осигуряват растеж на икономиката като цяло. Очакваме в резултат на добрите отношения между Конфедерацията и Сдружението, както и на базата на това споразумение, СМТ да осигури пазари на тази качествена и иновативна продукция, както у нас, така и на световните пазари“, допълни Иванов.

СМТ представлява 11 от най-големите търговски вериги у нас. От тях девет са в сектора на търговията с бързооборотни стоки с пазарен дял в България около 35%. КРИБ е най-голямата национално представителна работодателска организация в страната. Сред нейните членове са водещи компании от цялата верига на доставки на хранителни продукти като производители на млечни и месни продукти, на хлебни изделия, на бира, безалкохолни и алкохолни напитки, на консерви и много други.

Повиши оборота на своя бизнес

Вземи финансиране до 50 000 лв.

Кандидатствай arrow icon

Често Задавани Въпроси

Финтрейд Файнанс е небанкова финансова институция, специализирана в кредитирането на микро и малкия бизнес. Наш основен приоритет е да осигурим достъп до финансови средства на широк кръг от представители на малкия бизнес в България.

Предлагаме разнообразни финансови решения в областта на кредитирането за бизнеса, основно категоризирани в три кредитни продукта – „Fintrade Оборот“, „Fintrade Plus“ и „Fintrade Инвест“.

За да кандидатстваш за кредит от Финтрейд Файнанс, е необходимо да представител на дружество или ЕТ, което развива дейност, независимо от сектора, в който оперира. Кандидатстването става само от името на юридическо лице или ЕТ.

Получаваш финансови средства спрямо индивидуалните си бизнес нужди. В зависимост от избрания кредитен продукт, ползваш преференциални условия. Развиваш бизнеса си успешно с надежден кредитен партньор.

Прочети още

Grid decor image

Финансиране за твоя бизнес

Fintrade дава възможности за развитие на малкия бизнес. Нашата работа изисква да се доверяваме на клиентите си и знаем, че това си струва труда.

Finance image

Заяви фирмен кредит онлайн.

Кандидатствай arrow icon
Finance image

Получи безплатна консултация.

Заяви среща arrow icon
Finance image

Имаш въпроси? Обади се сега!

+359 700 200 33 0700 200 33 (без допълнително таксуване)