Grid decor image
4 бизнес идеи за търговия, които да стартираш
Предприемачество и Нови бизнес идеи 2023-05-23

4 бизнес идеи за търговия, които да стартираш

Търговията с различни стоки и услуги има важна роля за развитието на икономиката от древността та чак до наши дни. И днес, когато много и

различни индустрии са в своя възход, търговската дейност остава добра отправна точка за стартиране на собствен бизнес проект.

Започването на бизнес е тема, която винаги е вълнувала предприемчивите. Ето защо в следващите редове на тази статия обобщихме за теб 4 бизнес идеи, които да реализираш през тази година.

Преди да продължим е важно да уточним, че тези идеи са резултат от анализи на  различните пазари. Ако пролетта е твоето време от годината за старт на нещо ново и интересно, следващите предложения са точно за теб.

Бизнес идея #1 - Търговия с дрехи: онлайн или във физически обект. Изборът е твой

Дрехите са необходимост за всеки един от нас. Това означава, че ако се захванеш с бизнес с фокус върху продажбата на дрехи (във физически обект или онлайн), няма да сгрешиш. Колкото и дрехи да имат, по-голямата част от клиентите се интересуват от свежите модни тенденции.

Ако си от хората, за които дрехи и мода са област, които будят интерес, то можеш да направиш много успешен бизнес от това. С не много големи инвестиции днес би могъл да стартираш свой онлайн магазин за дрехи и/или пък физически такъв.

Интернет, заедно с платформи за е-търговия, социални мрежи и други, днес могат да бъдат печеливш търговски канал за бизнеса ти. Нашият съвет е да да започнеш с малки наличности и постепенно да разшириш инвентара си.

Бизнес идея #2 - Търговия с бързооборотни стоки: всички потребителски групи имат нужда от тях

Дрехите са само една от стоките, от които потребителите винаги ще имат нужда. Другата категория продукти, чиято търговия няма да залезе, въпреки ожесточената конкуренция на пазара, това са бързооборотните стоки.

С други думи, това са продуктите, които клиентите купуват всеки ден. Тук бихме могли да споменем храна и напитки, лекарствени продукти, санитарни и козметични принадлежности, храни и аксесоари за домашните любимци и много други.

Бързооборотните стоки винаги ще бъдат търсени от всички потребителски сегменти. Практиката показва, че по-голямата част от купуващите биха искали да си осигурят всички такива продукти от едно място. Тази логика следват големите хипермаркети, в които клиентът би могъл да открие почти всичко, което му е необходимо.

Бизнес идея #3 - Търговия с бижута: красотата винаги е високо ценена

Продажбата на различни по вид бижута също е особено динамичен пазар за предприемачи, които искат да се отличат. Бижутата, също като дрехите, са високо ценен и търсен от клиента моден артикул по много и различни поводи, в т.ч.:

➢   За подобряване на собствената визия;

➢   За подарък на близки и приятели;

➢   По повод лични празници - сватби, кръщенета и много други.

За  да бъдат наистина уникални, много предприемчиви хора и такива, които са любители на изкуството и хендмейд артикулите, създават различни ръчно изработени бижута. Други се ориентират към продажбата на бижута и аксесоари като купуват такива на популярни брандове, зареждат на едро имитации и т.н., които търгуват в своя град.

В случай че си се насочил към този тип търговска дейност, нашият съвет отново е да започнеш с малко на брой, но качествени артикули. Постепенно можеш да разшириш продуктовия си асортимент впоследствие.

Ако изработваш стоките си сам, можеш дори да приемаш и поръчки за изработка на бижута с определени материали и т.н., стил и визия, които са търсени от клиента. Истината е, че много хора биха искали да добавят нови бижута към колекциите си с пръстени, колиета и други.

В този ред на мисли, твоят бизнес може да се окаже предпочитана дестинация за пазаруване от тях.

Бизнес идея #3 - Търговия с книги: артикул, който продължава да се търси, противно на твърденията

От изложените дотук идеи стана ясно, че добра идея за търговия със стоки е всичко, от което клиентът би могъл да има нужда. Е, в списъка с продукти неминуемо присъстват и книгите.

Голяма част от хората четат и това им хоби е не просто отживелица, както мнозина твърдят. Сигурни сме, че познаваш поне един човек от обкръжението си, който обича да чете. Той купува книги регулярно, следи пазара и познава много и различни съвременни автори.

В този ред на мисли, съвсем логично е да стигнеш до заключението, че пазар на такъв тип стоки има. От теб зависи да разработиш бизнеса си така, че да реализираш достатъчно добри печалби от тази си дейност.

Дори не е нужно да търгуваш само с чисто нови книги. Много хора, веднъж прочели дадено издание, търсят начини да го продадат повторно (на по-ниска цена), за да стигне  до нови читатели, които например не биха платили коричната стойност. Това е отлична възможност за теб.

 

Повиши оборота на своя бизнес

Вземи финансиране до 50 000 лв.

Кандидатствай arrow icon

Често Задавани Въпроси

Финтрейд Файнанс е небанкова финансова институция, специализирана в кредитирането на микро и малкия бизнес. Наш основен приоритет е да осигурим достъп до финансови средства на широк кръг от представители на малкия бизнес в България.

Предлагаме разнообразни финансови решения в областта на кредитирането за бизнеса, основно категоризирани в три кредитни продукта – „Fintrade Оборот“, „Fintrade Plus“ и „Fintrade Инвест“.

За да кандидатстваш за кредит от Финтрейд Файнанс, е необходимо да представител на дружество или ЕТ, което развива дейност, независимо от сектора, в който оперира. Кандидатстването става само от името на юридическо лице или ЕТ.

Получаваш финансови средства спрямо индивидуалните си бизнес нужди. В зависимост от избрания кредитен продукт, ползваш преференциални условия. Развиваш бизнеса си успешно с надежден кредитен партньор.

Прочети още

Grid decor image

Финансиране за твоя бизнес

Fintrade дава възможности за развитие на малкия бизнес. Нашата работа изисква да се доверяваме на клиентите си и знаем, че това си струва труда.

Finance image

Заяви фирмен кредит онлайн.

Кандидатствай arrow icon
Finance image

Получи безплатна консултация.

Заяви среща arrow icon
Finance image

Имаш въпроси? Обади се сега!

+359 700 200 33 0700 200 33 (без допълнително таксуване)