Grid decor image
5 идеи за бизнес с минимална инвестиция
Предприемачество и Нови бизнес идеи 2017-12-20

5 идеи за бизнес с минимална инвестиция

Искаш да започнеш свой собствен бизнес, но не разполагаш с голям първоначален капитал. Стартирането на бизнес с малка инвестиция не е невъзможно, но ще е

нужно да вложиш огромно желание, знания и усилия, да се занимаваш с документация, управление на персонала, реклама и много други дейности. Първата и най-важна стъпка при изграждането на твой собствен бизнес е наличието на добра бизнес идея. В тази статия ще ти дадем 5 идеи за стартиране на бизнес с малка инвестиция.

1. Електронен магазин

Все повече хора предпочитат да пазаруват онлайн, за да пестят време и да пазаруват на по-ниски цени. Като начало е нужно да избереш тематиката на стоките, които ще продаваш и подходящите доставчици, които да те зареждат с тях. За да не държиш стока на склад, можеш да се възползваш от така наречения дропшипинг -  когато получиш поръчка даваш адреса за доставка на доставчика и той го изпраща от твое име и след като клиентът приеме пратката си, получаваш комисионна. Основните финансови средства, които ще са ти необходими за стартиране на онлайн магазин ще бъдат за създаване на сайт, неговия дизайн и пълнене със съдържание, разходи за рекламни кампании и оптимизиране на сайта, както и възнаграждение на администратора, който ще се занимава с поръчките, ако ще наемаш такъв.

2. Малък квартален магазин

Въпреки  навлизането на големи вериги супермаркети и наличието на много търговски центрове и молове, все още много хора предпочитат да пазаруват от близки до дома им квартални магазинчета. Без значение дали си решил да отвориш малък магазин за хранителни стоки, магазинче за дрехи или такъв за цветя и подаръчета, първоначалните средства, от които ще се нуждаеш, ще са за наем на помещението, начално зареждане със стока и за заплати на персонала.

3. Фирма за почистване

Поради липса на време в забързаното ежедневие все повече хора предпочитат да поверят грижите за почистването на дома си на специализирани в тази дейност фирми. От такива се възползват и много работодатели, които са преценили, че им е по-изгодно да наемат външна фирма за поддържането и основното почистване на офиса, отколкото да плащат заплати и осигуровки на щатни хигиенистки. Основните разходи, които ще имаш, в случай че решиш да стартираш подобен тип бизнес, ще са свързани с осигуряване на необходимата техника – прахосмукачки, машина за професионално почистване на подови настилки, закупуване на консумативи – препарати, почистващи кърпи и други, заплати на служителите и разходи за реклама.

4. Консултантска фирма

В зависимост от твоите професионални умения и квалификация или личен талант, можеш да стартираш консултантска фирма, като оказваш на клиентите специализирана помощ и съдействие по редица казуси. Подобен род фирми се занимават с правни или счетоводни услуги, консултации по европроекти, а в случай че собственикът е завършил психология могат да бъдат и в сферата на личните взаимоотношения и емоции – като съвети за брачни двойки, родители и други. При този тип бизнес се изисква минимална инвестиция, свързана с реклама, с която да популяризираш своята дейност сред потенциалните си клиенти, като най-ценният ти актив ще бъдат твоите знания.

5. Агенция за организиране на събития

Организирането на всяко едно събитие отнема време. Ето защо, специализираните в тази дейност фирми стават все по-търсени при организирането на сватби, рождени дни на деца и възрастни, фирмени тържества и тематични събития. Агенциите се грижат за цялостната подготовка и изпълнение – сценарий, покани, намиране на подходяща за целта зала или заведение, избор на меню, украса и аранжировка на помещението, осигуряване на музикален водещ и програма. Основната инвестиция, която трябва да предвидиш, ако си решил да стартираш подобен бизнес, е тази за създаване на модерен сайт, в който потенциалните ти клиенти да могат да се запознаят с предлаганите от теб услуги. Друг основен  разход е този за реклама, с която да популяризираш своята дейност. Подобен тип агенции работят изключително с подизпълнители – фотографи, аниматори, озвучители и водещи, като по този начин, разходите за заплати на щатни служители са оптимизирани до минимум.

 

Освен ценни съвети за своя бизнес, винаги можеш да разчиташ на Финтрейд в случай, че имаш нужда от стоков кредит (оборотни средства), за да обогатиш асортимента си, да направиш подобрения на обекта си или всичко друго, благодарение на което ще генерираш още повече оборот и печалба. Ние помагаме на малкия бизнес да се развива с два специално разработени финансови продукта – Финтрейд Оборот и Финтрейд Инвест. Ако имаш някакви въпроси, винаги можеш да ни потърсиш на 0 700 200 33 без допълнително таксуване или да кандидатстваш за бизнес кредит бързо и лесно от нашата онлайн форма.

Повиши оборота на своя бизнес

Вземи финансиране до 50 000 лв.

Кандидатствай arrow icon

Често Задавани Въпроси

Финтрейд Файнанс е небанкова финансова институция, специализирана в кредитирането на микро и малкия бизнес. Наш основен приоритет е да осигурим достъп до финансови средства на широк кръг от представители на малкия бизнес в България.

Предлагаме разнообразни финансови решения в областта на кредитирането за бизнеса, основно категоризирани в три кредитни продукта – „Fintrade Оборот“, „Fintrade Plus“ и „Fintrade Инвест“.

За да кандидатстваш за кредит от Финтрейд Файнанс, е необходимо да представител на дружество или ЕТ, което развива дейност, независимо от сектора, в който оперира. Кандидатстването става само от името на юридическо лице или ЕТ.

Получаваш финансови средства спрямо индивидуалните си бизнес нужди. В зависимост от избрания кредитен продукт, ползваш преференциални условия. Развиваш бизнеса си успешно с надежден кредитен партньор.

Прочети още

Grid decor image

Финансиране за твоя бизнес

Fintrade дава възможности за развитие на малкия бизнес. Нашата работа изисква да се доверяваме на клиентите си и знаем, че това си струва труда.

Finance image

Заяви фирмен кредит онлайн.

Кандидатствай arrow icon
Finance image

Получи безплатна консултация.

Заяви среща arrow icon
Finance image

Имаш въпроси? Обади се сега!

+359 700 200 33 0700 200 33 (без допълнително таксуване)