Grid decor image
5 ключови предимства да стартираш собствен бизнес от дома
Предприемачество и Нови бизнес идеи 2021-10-08

5 ключови предимства да стартираш собствен бизнес от дома

Стартирането на бизнес от дома е решение, което изисква предварително добро планиране. Много често хората подхождат скептично към подобно начинание - съмняват се в собствените

си възможности или смятат, че подобна дейност не би била печеливша. Истината е, че много от тези хора не осъзнават какви предимства би могла да им донесе добре обмислената идея за стартиране и развитие на бизнес от вкъщи. Ето защо в следващите редове обръщаме внимание именно на този аспект.

Имаш контрол върху графика си

Всеки би искал да “извоюва” своята независимост в това отношение. Няма по-приятно чувство от това да знаеш, че графикът ти е изцяло в твои ръце и не зависи от никого. Ежедневието ни предлага много и различни ситуации, в някои се налага да оставим за кратко работните си ангажименти - да отидем до училището на детето, да излезем с приятели, да се разходим в парка покрай вършенето на друга спешна работа и какво ли още не.

Когато работиш в офис и/или като наето лице където и да е, имаш определено работно време. В случай че ти се наложи да излезеш за час или два е почти невъзможно, а ако е - то това може да ти струва немалко разногласия и излишни разговори с шефа. Ето защо да работиш от вкъщи е много голямо предимство, става ли въпрос за персонализиране на работното ти време, спрямо конкретните ти индивидуални нужди.

В заключение на тази точка е важно да споменем, че свободата носи със себе си и отговорност. Мисълта, че сам определяш работния си график, може да те изкуши да отложиш задачите си за твърде дълъг период от време. От своя страна, това може да повлияе върху ефективността на работата ти и да доведе до загубата на клиенти. Нагласата, че сам определяш кога и колко да работиш, може да повлияе върху крайния ефект от работата ти. Ако това се случи се наблюдава обратният ефект - липса на работа, а от там на приходи и клиенти, което може да доведе дори и до закриване на бизнеса ти.

По-добър баланс между професионален и личен живот

Ако работиш като наето лице със сигурност ти е познато чувството, че работата ти отнема твърде много от свободното ти време. Е, с наличието на бизнес от вкъщи, това чувство може да остане в историята. Наличието на гъвкав работен график означава, че би могъл да отделиш достатъчна част от времето си, в което да се посветиш на своето семейство (ако имаш такова) и/или да се отдадеш на на някои от любимите си занимания. Балансът между личния и професионалния живот ще ти даде нужната мотивация за работа.

И това предимство обаче има своята обратна страна - осигуряването на баланс между личен живот и работа може да се окаже голямо предизвикателство за някои. Необходимо е да се спазват определени правила за ефективно управление на времето и организиране на работата, за да върви работния процес ефективно.

Правиш това, което обичаш

Стартирането на собствен бизнес от дома ти дава възможността да превърнеш любимото си хоби или страст в своя професия, от която да получаваш доход. Ако например умееш да изработваш сувенири от различни материали, можеш да създадеш собствена страница във Фейсбук и/или Инстаграм, където да представиш творчеството си. Тази практика е много популярна днес, тъй като има редица почитатели на хендмейд изкуството.

Ръчно изработените творби, разбира се, са само един пример как можеш да правиш това, което обичаш от вкъщи. Практиката с изработката на определени артикули и/или извършването на определени услуги от вкъщи е доста популярна днес. такъв тип дейност днес развиват редица хоум офис предприемачи.

Нямаш шеф

Никой не обича да му се казва какво да прави, а стартирането на собствен бизнес от дома е идеалният вариант за тези, които искат да са си шефове сами. Сам определяш графика си и вършиш нещата така, както смяташ за добре. Не е нужно да докладваш, че си болен, да искаш отпуск и/или да си под постоянно напрежение дали някой те наблюдава как си вършиш работата.

Можеш да си позволиш да станеш с половин-един час по-късно за работа и никой няма да ти направи забележка за това. Последното го споменаваме като възможност, но нека не ти става навик, особено пък ако имаш уговорена среща или друг важен ангажимент. Нека не забравяме, че работата от вкъщи е не по-малко отговорна, от която и да била друга. Да си си сам шеф изисква наистина високо ниво на самодисциплина, от които зависят и бъдещите ти резултати.

Повече възможности за растеж и разнообразие

Имаш ли онова чувство сякаш буксуваш на едно място - седмиците минават, месеците и годините също, а ти все си на едно и също място. Можеш да промениш това, като се заемеш със свой собствен бизнес от дома. Макар че работейки от вкъщи дейностите ти може да се повтарят, мисълта, че го правиш за себе си, те кара да се чувстваш много по-удовлетворен от работата си. Освен това, ако бизнесът ти е свързан с определен тип творчество, ежедневието ти ще бъде разнообразно и е малко вероятно да ти омръзне.

И не само - ако ти омръзне да си вкъщи и ако спецификата на дейността ти го позволява, можеш да вземеш нужното и да смениш локацията си. Само смяната на работното ти място може да окаже положително въздействие върху изпълнението на ежедневните ти задачи.

Не на последно място, докато в офиса и/или работното си място като наето лице имаш твърде малки шансове да израснеш в йерархията, бизнес моделът на работа от вкъщи ти дава реална възможност за това. Този модел на работа изисква по-голяма инвестиция, но предвид предимствата, които ти предлага, си струва да помислиш за тази възможносност.

За стартирането на собствен бизнес от дома ключов е въпросът с какво искаш да се занимаваш? Има редица идеи за стартиране на бизнес от дома, като всяка една от тях можеш да развиеш дотолкова, че да реализираш печалба от дейността си. В заключение искаме да ти споделим, че Финтрейд винаги е насреща при нужда от финансиране за твоя бизнес под формата на инвестиционен заем и/или такъв за последващото му развитие.

Повиши оборота на своя бизнес

Вземи финансиране до 50 000 лв.

Кандидатствай arrow icon

Често Задавани Въпроси

Финтрейд Файнанс е небанкова финансова институция, специализирана в кредитирането на микро и малкия бизнес. Наш основен приоритет е да осигурим достъп до финансови средства на широк кръг от представители на малкия бизнес в България.

Предлагаме разнообразни финансови решения в областта на кредитирането за бизнеса, основно категоризирани в три кредитни продукта – „Fintrade Оборот“, „Fintrade Plus“ и „Fintrade Инвест“.

За да кандидатстваш за кредит от Финтрейд Файнанс, е необходимо да представител на дружество или ЕТ, което развива дейност, независимо от сектора, в който оперира. Кандидатстването става само от името на юридическо лице или ЕТ.

Получаваш финансови средства спрямо индивидуалните си бизнес нужди. В зависимост от избрания кредитен продукт, ползваш преференциални условия. Развиваш бизнеса си успешно с надежден кредитен партньор.

Прочети още

Grid decor image

Финансиране за твоя бизнес

Fintrade дава възможности за развитие на малкия бизнес. Нашата работа изисква да се доверяваме на клиентите си и знаем, че това си струва труда.

Finance image

Заяви фирмен кредит онлайн.

Кандидатствай arrow icon
Finance image

Получи безплатна консултация.

Заяви среща arrow icon
Finance image

Имаш въпроси? Обади се сега!

+359 700 200 33 0700 200 33 (без допълнително таксуване)