5 причини защо бизнес кредитът е инвестиция в бизнеса, а не срамна тайна

2020-02-07 5 причини защо бизнес кредитът е инвестиция в бизнеса, а не срамна тайна

Всички стратегии за инвестиране имат плюсове и минуси. Много често възможностите за инвестиране и развитие на бизнеса се свеждат до влагането на допълнителни средства, които фирмата няма свободни. Тук идва и ролята на бизнес кредита, който напук на всички твърдения -  не е срамна тайна, а инвестиция в бъдещето. Прочети повече какви ползи би ти донесъл кредитът.

Какво е бизнес кредит?

Бизнес кредитът е заем, отпускан на юридически лица за целите на техния бизнес. Такова финансиране бива предлагано от банки и небанкови финансови институции с фокус фирмено кредитиране. Целта на една такава кредитна линия може да бъде отпускане на допълнителни оборотни или инвестиционни средства.

Причина #1: увеличаване на оборота

Ако имаш финансови затруднения, един внимателно подбран бизнес кредит в подходящия момент може да бъде ефикасна опция да си осигуриш повече оборотни средства или да разшириш дейността си. Не е нужно да пропускаш нови ползи и възможности за повишаване на оборота само поради липса на финанси.

Чрез усвояването на кредит с цел закупуване на стока, обогатяване на асортимента, разширяване на обекта, ще си гарантираш потенциално още приходи. По-големият оборот ще доведе и до по-голяма печалба.

Причина #2: защита на личната кредитна история

Започни да мислиш за изграждане на кредитната история на твоята компания веднага щом стартираш предприемаческата си активност. Избягвай смесването на личния и бизнес кредита. Като собственик на бизнес не използвай личен кредитен профил, за да не смесваш финансовите транзакции. Не оползотворявай личния кредит за разходи по дейността си, защото това ще доведе до отрицателно въздействие върху него.

Няколко фактора са изключително важни за кредитната история: наличен кредит, размер на използвания кредит, история на плащанията, история на паричните потоци. Следи ги и имай предвид, че добрият рейтинг на бизнес кредита осигурява солидна защита на личното кредитно досие.

Причина #3: коректност към контрагенти и доставчици

Високият кредитен рейтинг на твоя бизнес не е полезен само когато работиш с банки и кредитори. Добрата кредитна история също може да ти помогне да получиш търговски кредит и да подсигуриш по-добри условия за погасяване на твоите задължения към контрагенти и доставчици. Със силен рейтинг за бизнес кредит те ще те разглеждат като надежден клиент и може да ти предоставят по-гъвкави планове за погасяване. Това е от полза, когато трябва да закупиш оборудване, да се запасиш със стока или да направиш други големи покупки за твоя бизнес.

Изборът на подходящ доставчик за твоя бизнес също може да ти помогне да осигуриш добри условия за изплащане, които да съответстват на твоите нужди.

Причина #4: възможности за допълнително бизнес финансиране

Притежаването на добър бизнес кредитен рейтинг е полезно, когато кандидатстваш за бизнес заеми за бързо решаване на проблеми с паричния поток. Кредиторите могат да разгледат твоето досие, когато търсиш финансиране от тях. Наличието на висок кредитен рейтинг ще подобри шансовете ти да получиш одобрение за заеми за малък бизнес, бизнес кредитни линии или допълнителни продукти за бизнес финансиране.

Високата оценка на кредитната ти история ще демонстрира на кредитора, че ще извършиш погасяването навреме. В зависимост от кредитора, може също да се класираш за по-ниски лихви по финансирането, за което кандидатстваш, ако твоят бизнес кредитен рейтинг е достатъчно впечатляващ.

Но ключовото, за да имаш някакъв кредитен рейтинг, е да имаш или да си имал бизнес кредит.

Причина #5: бизнесът трябва да расте

Кредитът дава възможности за промяна, подобрение и развитие в бизнеса ти.

Ако, например, си собственик на един магазин, това не е само дребен бизнес, по-скоро е началният етап на начинанието ти, което се нуждае от растеж. Съществуват два възможни начина за растеж на бизнеса.

 

Първият начин е да се разширява съществуващ модел. В случай че имаш един магазин, може да се развиеш, като създадеш още един и накрая създадеш цяла верига. Това е начин за мащабиране и разрастване на бизнеса.

Вторият начин е да включиш нови направления в дейността си. Ако продаваш стоки, може да почнеш и да предлагаш и услуги към тях. Например, ти имаш магазин за дрехи, предложи и тениски с индивидуален дизайн. В тази ситуация бизнесът расте в друга посока.

При нужда от средства за развитие на бизнеса, необходимост от финанси за разширяване и модернизиране на бизнеса, за създаване на допълнителни направления към дейността ти и други, то Финтрейд Инвест е подходящата кредитна линия за теб.

Усилията ти заслужават релевантно финансиране. Кредитът, взет с цел и правилно управляван, ще донесе стратегическо предимство за твоята фирма. Той е инвестиция, която може да сбъдне твоята бизнес мечта. Това е бизнес вложение в дейността ти и инвестиция в теб. Инвестиция в бъдещето.