Grid decor image
Бизнес в малкия град?
Предприемачество и Нови бизнес идеи 2018-02-28

Бизнес в малкия град?

Живееш в малък град и искаш да стартираш свой собствен бизнес, но те терзаят редица притеснения. Въпреки по-малкия пазар, на който ще можеш да предлагаш

своите стоки или услуги, развиването на бизнес в по-малко населено място има своите предимства -  по-ниски разходи за възнаграждения и за наем на помещение и най-вече – значително по-малка конкуренция, в сравнение с тази в по-големите градове. В тази статия ще ти дадем няколко  основни насоки, които трябва да следваш, ако си решил да развиваш бизнес в малкия град.

Внимателно подбери дейността, с която ще се занимаваш. Проучи от какви стоки и услуги имат нужда и какво търсят местните хора – може би в града няма достатъчен брой хранителни магазини или такива за дрехи и обувки или пък липсва козметичен салон, което принуждава хората да пътуват до по-големите съседни градове. Обърни внимание на това, какво традиционно харесват хората от региона и на какво се противопоставят. Намери тази пазарна  ниша,  в която ще можеш да имаш повече потенциални клиенти, стартирайки своя бизнес. Можеш също да взаимстваш идея за бизнес, който е успешен в друг малък  град и не съществува на местния пазар.

Съобрази цените на предлаганите от теб стоки или услуги със средното финансово състояние на хората от региона – обичайно, живеещите в по-малките градове са с по-малки доходи, в сравнение с тези в големите, поради което по-скъпите и луксозни стоки или услуги не са особено търсени.

Проучи спецификите на мястото, в което си решил да развиваш своя бизнес – кои са традиционно развитите дейности в региона, какво е развитието на търговската и дистрибуторската мрежа, какви са възможностите за наемане на работна ръка.

Разбери дали съществуват местни програми, насочени към развитието на малкия и средния бизнес, от които можеш да се възползваш.

Каквото и да е естеството на твоя бизнес - обърни особено внимание на качеството на обслужване – в малкия град небрежността към клиентите е недопустима, тъй като лошата реклама, дори и в случай на един недоволен клиент, се разпространява много бързо от „уста на уста“ и може лесно да разруши твоето бизнес начинание.

Освен ценни съвети за своя бизнес, винаги можеш да разчиташ на Финтрейд в случай, че имаш нужда от стоков кредит (оборотни средства), за да обогатиш асортимента си, да направиш подобрения на обекта си или всичко друго, благодарение на което ще генерираш още повече оборот и печалба. Ние помагаме на малкия бизнес да се развива с два специално разработени финансови продукта – Финтрейд Оборот и Финтрейд Инвест. Ако имаш някакви въпроси, винаги можеш да ни потърсиш на 0 700 200 33 без допълнително таксуване или да кандидатстваш за бизнес кредит бързо и лесно от нашата онлайн форма.

 

Повиши оборота на своя бизнес

Вземи финансиране до 50 000 лв.

Кандидатствай arrow icon

Често Задавани Въпроси

Финтрейд Файнанс е небанкова финансова институция, специализирана в кредитирането на микро и малкия бизнес. Наш основен приоритет е да осигурим достъп до финансови средства на широк кръг от представители на малкия бизнес в България.

Предлагаме разнообразни финансови решения в областта на кредитирането за бизнеса, основно категоризирани в три кредитни продукта – „Fintrade Оборот“, „Fintrade Plus“ и „Fintrade Инвест“.

За да кандидатстваш за кредит от Финтрейд Файнанс, е необходимо да представител на дружество или ЕТ, което развива дейност, независимо от сектора, в който оперира. Кандидатстването става само от името на юридическо лице или ЕТ.

Получаваш финансови средства спрямо индивидуалните си бизнес нужди. В зависимост от избрания кредитен продукт, ползваш преференциални условия. Развиваш бизнеса си успешно с надежден кредитен партньор.

Прочети още

Grid decor image

Финансиране за твоя бизнес

Fintrade дава възможности за развитие на малкия бизнес. Нашата работа изисква да се доверяваме на клиентите си и знаем, че това си струва труда.

Finance image

Заяви фирмен кредит онлайн.

Кандидатствай arrow icon
Finance image

Получи безплатна консултация.

Заяви среща arrow icon
Finance image

Имаш въпроси? Обади се сега!

+359 700 200 33 0700 200 33 (без допълнително таксуване)