Финтрейд Файнанс представя носителя на третата награда от Финтрейд Бизнес Награди

2016-12-05 Финтрейд Файнанс представя носителя на третата награда от Финтрейд Бизнес Награди

Финалистът в бизнес конкурса е собственик на фирма за почистване на изоставени терени „Меджик грийн ленд – МГЛ“ ООД


През месец октомври тази година бяха раздадени наградите в първото издание на конкурса ФИНТРЕЙД БИЗНЕС НАГРАДИ, организиран от Финтрейд Файнанс АД. На трето място в тазгодишната надпревара беше класирана фирмата „Меджик грийн ленд – МГЛ“ ООД, която се занимава с почистване на изоставени терени. Тя спечели сумата от 5000 лв. под формата на безлихвен кредит за период от шест месеца за реализация на своя проект.


Фирмата на Драгомир Апостолов е на пазара от 2011 година и оттогава досега се е налагало да отказва много поръчки заради липсата на специализирана техника. Според него нещата стоят по същия начин и при повечето от колегите му. „Само строителните фирми разполагат с подобна техника за разчистване на терени, но те пък не се наемат да направят оценка на растителността“, споделя той. Като правоспособен ландшафтен архитект към Камарата на архитектите в България Драгомир оценява това като проблем, и то не само от частен характер. Според него почистването на даден терен и добрата му поддръжка облагородява целия район, в който се намира и повишава естетическата му оценка.


Третото място в конкурса Финтрейд Бизнес награди ще осигури на „Меджик грийн ленд – МГЛ“ ООД закупуването на уреди като дробилка, палцова косачка и мулчар, с които фирмата ще може да предлага завършен цикъл от услуги на своите клиенти.


„През последните две години нарастна търсенето на фирми, които да почистват изоставени терени. Този бизнес носи голяма добавена стойност за обществото и всяка подкрепа е безценна“, споделя Драгомир Апостолов.  


Спецификите на проекта на „Меджик грийн ленд – МГЛ“ ООД, както и неговия обществен и социален ефект, допринесоха за класирането му в Топ 3 на идейните предложения, оценени най-високо от експертното жури. „Радвам се, че идеята ми получи добър резултат, още повече, че конкуренцията в конкурса наистина беше голяма. Смятам, че подобни инициативи ни дават реална представа къде се намираме на пазара, както и ни предоставят възможност да се развиваме и подобряваме това, което правим най-добре“, добави Драгомир Апостолов.   


„Финтрейд Файнанс“ АД провежда инициативата ФИНТРЕЙД БИЗНЕС НАГРАДИ в унисон с мисията си да бъде съюзник на малкия бизнес.  


Повече за организаторите Финтрейд Файнанс и бизнес инициативата може да откриете на сайта на компанията fintrade.bg