Grid decor image
Как да подготвим обекта си за първия учебен ден?
Бизнес управление и стратегии 2023-09-01

Как да подготвим обекта си за първия учебен ден?

Идва най-прекрасното време от годината. И не, не говорим за Коледа, а за есента и конкретно първия учебен ден - 15 септември. Връщането на училище

е едновременно вълнение и предизвикателство за всички. Това важи както за ученици, родители и учители, така и за търговците на дребно.

Всяка година с идването на септември мнозина купувачи тръгват по книжарници, магазини за дрехи и цветя, готови да купуват в подготовката за първия учебен ден. В този ред на мисли, тук насочваме вниманието на търговците към това как да подготвят обекта си за първия учебен ден.

Какво се търси през сезона от купувачите?

Търсенето през месец септември тази година не се различава особено от това през изминалите есенни сезони. И тази година родители, учители и ученици ще насочат вниманието си към:

  • Учебници, учебни помагала и пособия за училище;
  • Нови дрехи и аксесоари за първия учебен ден и наближаващата есен;
  • Цветя за любимите учители.

Ръстът в цените, повлиян най-вече от инфлацията, от която страда икономиката ни, обаче няма как да не повлияе върху решенията за покупка на потребителите. Хората обръщат все по-голямо внимание на харчовете си, което води и до засилено търсене на стоки на по-достъпна цена.

Изхождайки от тук, търговците на дребно следва да са наясно, че клиентите ще търсят промоции. Независимо дали си собственик на книжарница, магазин за дрехи, или цветя, увери се, че клиентите ти ще научат за твоите промоционални оферти.

Макар че пазаруващите в категорията стоки за ученика ще имат предварително изготвен списък с покупки и предвиден бюджет, не пречи да правят и т.нар. импулсивни покупки, докато са в обекта ти.

Подготви се за търсенето на учителите и училищния персонал

Не само ученици и родители търсят отлични сделки за началото на учебната година. Подобни търсения имат и учителите, и училищния персонал на всяко учебно заведение у нас. Те имат нужда от различни консумативи, помагала, книги и аксесоари.

Помисли за създаване на комплекти от тефтери, тетрадки, дневници и други с чанти например. Предложи отстъпки при покупка на комплекти от консумативи на по-изгодна цена. При всички случаи изхождай от това да отговориш на изискванията на търсещите.

Подготви се за масовите потребители - ученици и родители

Редица търговци отбелязват ръст в трафика в сезона на връщането към училище. В този период е важно да подготвиш магазина си за силния наплив от купувачи. Осигуряването на достатъчен инвентар е фактор с определящо значение.

Добре е и да помислиш и за това дали не е необходимо въвеждане на ограничения за покупка на определен брой количества от един клиент. Това е практика, масово прилагана от големи търговски обекти при пускане на промоционални оферти.

Друг важен момент е да се увериш, че обектът ти е подреден по начин, който да осигури оптимално движение на клиентопотока. Ако е необходимо, направи нужните подредби на рафтове и стелажи.

Осигури и повече персонал, ако напливът от клиенти го изисква. По този начин ще предотвратиш образуването на дълги опашки, които могат да повлияят негативно върху настроението на пазаруващите.

Увери се, че купувачите знаят за сезонните ти оферти

Добрите оферти, а и фактът, че обектът ти е готов за новия учебен сезон, трябва да бъдат известни на потенциалните купувачи. По този повод следва да бъдат взети предвид маркетингът и рекламата. Тук визираме както тези на място (във физическия ти обект), така и онлайн каналите, използвани от бизнеса ти.

Можеш да се довериш на доказани традиционни методи за реклама, като раздаване на листовки и персонализиране на витрината ти с рекламни материали. Не забравяй обаче да информираш клиентите си и в използваните от бизнеса ти интернет канали - бизнес профили в социалните мрежи, уебсайтовете ти, както и такива на партньори например.

Не подценявай силата на групите във Фейсбук. В последно време този тип комуникационни канали имат все по-голяма сила. Споделянето на информация за промоциите ти по повод на връщането в училище в тях помага за постигане на по-голяма гласност сред целевата ти аудитория.

Възползвай се от възможността, която сезон есен 2023 ти предоставя

#BackToSchool сезонът, както много търговци на запад наричат периода на подготовка за връщане в училище, идва  с множество възможности за търговците на дребно. Те не бива да бъдат пропускани, особено ако си един от бизнесите, които трябва да се възползват от есенния сезон.

Подготви обекта си добре предварително и не чакай последния момент. Сега е идеалното време да го направиш. Планирай промоционалните си оферти по-рано и им осигури голяма публичност.

В случай че се нуждаеш от финансов стимул, с който да бъдеш 100% готов за есенния сезон, разгледай нашите кредитни продукти, разработени за твоите нужди.

Успешен есенен сезон за търговския ти бизнес от целия екип на Fintrade! Твоят верен съюзник през цялата година!

Повиши оборота на своя бизнес

Вземи финансиране до 50 000 лв.

Кандидатствай arrow icon

Често Задавани Въпроси

Финтрейд Файнанс е небанкова финансова институция, специализирана в кредитирането на микро и малкия бизнес. Наш основен приоритет е да осигурим достъп до финансови средства на широк кръг от представители на малкия бизнес в България.

Предлагаме разнообразни финансови решения в областта на кредитирането за бизнеса, основно категоризирани в три кредитни продукта – „Fintrade Оборот“, „Fintrade Plus“ и „Fintrade Инвест“.

За да кандидатстваш за кредит от Финтрейд Файнанс, е необходимо да представител на дружество или ЕТ, което развива дейност, независимо от сектора, в който оперира. Кандидатстването става само от името на юридическо лице или ЕТ.

Получаваш финансови средства спрямо индивидуалните си бизнес нужди. В зависимост от избрания кредитен продукт, ползваш преференциални условия. Развиваш бизнеса си успешно с надежден кредитен партньор.

Прочети още

Grid decor image

Финансиране за твоя бизнес

Fintrade дава възможности за развитие на малкия бизнес. Нашата работа изисква да се доверяваме на клиентите си и знаем, че това си струва труда.

Finance image

Заяви фирмен кредит онлайн.

Кандидатствай arrow icon
Finance image

Получи безплатна консултация.

Заяви среща arrow icon
Finance image

Имаш въпроси? Обади се сега!

+359 700 200 33 0700 200 33 (без допълнително таксуване)