Как да управляваш правилно времето си

2018-04-13 Как да управляваш правилно времето си

Ако имаш собствен бизнес, сигурно един от проблемите, с които се сблъскваш, е липсата на достатъчно време за да се справиш с всички задачи. За всеки предприемач е важно да се научи как да организира деня си, така че да успее да смогне с всички дейности, свързани с бизнеса и да може да разполага с поне малко време лично за себе си. В тази статия ще ти предложим няколко съвета за това, как успешно да управляваш времето си в натовареното ежедневие.

Създай си дневен план. Всяка сутрин, преди още да си изпил първото кафе, си съставяй план как да протече денят ти. Уточни всички задачи, които трябва да отметнеш, раздели ги по приоритет и ги разпредели във времето, като е важно да оставяш малък времеви буфер за почивка между всяка свършена работа. Постави си срок за завършването на всяка задача. Когато решаваш реда, по който да отмяташ задълженията си, обединявай вършенето на сходни задачи – различни видове административни дейности в една част на деня, телефонни разговори и срещи с клиенти – в друга, като по този начин ще си много по-концентриран.

Делегирай задачи. Някои предприемачи правят грешката да се опитват да се справят сами с всички задачи, свързани с бизнеса.  Не се опитвай да бъдеш „човекът оркестър“ - със сигурност сред текущите задачи има такива, които  могат да бъдат направени по-добре от някой друг или други, които не са твърде важни и могат да се свършат и без твоята намеса. Научи се да делегираш задачи и отговорности, когато това е възможно, като така ще можеш да се фокусираш по-добре върху по-важните неща, свързани с управлението на бизнеса.

Фокусирай се. Когато се захванеш с дадена дейност – насочи вниманието си единствено върху нея. Не преминавай от една задача на друга, преди да си приключил първата, тъй като така по- вероятно няма да се справиш с нито една от двете. Игнорирай всички неща, които биха могли да те разсейват – разговори с приятели по телефона, ровене в социалните мрежи, гледане на телевизия – всичко това остави за времето за почивка.

Научи се да можеш да отказваш. Не приемай повече задачи, отколкото можеш да свършиш. Ако някой иска от теб нещо, което ще обърка дневния ти план - откажи му или го планирай за друг ден, в случай, че е възможно. Не се опитвай да угодиш на всички, тъй като това само ще развали качеството на работата ти.

 

Освен ценни съвети за своя бизнес, винаги можеш да разчиташ на Финтрейд в случай, че имаш нужда от стоков кредит (оборотни средства), за да обогатиш асортимента си, да направиш подобрения на обекта си или всичко друго, благодарение на което ще генерираш още повече оборот и печалба. Ние помагаме на малкия бизнес да се развива с два специално разработени финансови продукта – Финтрейд Оборот и Финтрейд Инвест. Ако имаш някакви въпроси, винаги можеш да ни потърсиш на 0 700 200 33 без допълнително таксуване или да кандидатстваш за бизнес кредит бързо и лесно от нашата онлайн форма.