Как добрата идея се превръща в успешен бизнес

2018-04-23 Как добрата идея се превръща в успешен бизнес

Имаш идея, която искаш да превърнеш  в твое собствено бизнес начинание. Трябва да знаеш, че процесът на реализирането на една идея в успешен бизнес е дълъг и минава през поредица от стъпки, без които и най-добрият замисъл е обречен на неуспех. В тази статия ще опишем пътя, който трябва да изминеш, за да превърнеш твоята идея в успешно бизнес начинание.

Обмисли добре своята идея. Преди да предприемеш каквито и да е последващи стъпки е необходимо много добре да обмислиш твоята бизнес идея. Помисли дали е изпълнима, какви ще са средствата, нужни за нейното изпълнение, дали би имало нужното търсене на пазара на подобен продукт или услуга, проучи конкуренцията. Трябва да знаеш, че за да може твоята бизнес идея да се превърне в успешно начинание, то тя трябва да предлага нещо ново на пазара – иновативен продукт или услуга, нов начин за дистрибуция, по-добро обслужване, по-ниски цени.

Състави си план. За превръщането на твоята  идея в успешен бизнес е необходимо да си съставиш конкретен план за действие, определящ пътя, който трябва да изминеш, за да постигнеш работещ и печеливш бизнес. В този план трябва да маркираш предстоящите задачи и да определиш всички последователни етапи, които се налага да преминеш, за да реализираш своята идея.

Осигури си финансиране. Каквато и да е твоята бизнес идея, за да можеш да я реализираш, ще имаш нужда от първоначален капитал. Пресметни добре какъв ще бъде размера на средствата, от които ще се нуждаеш, като не пропускай да включиш административните разходи и тези, свързани с допълнителни услуги, от които ще имаш нужда в процеса на работа - счетоводни, правни, банкови, информационни и други. Възможните начини за осигуряване на първоначално финансиране са няколко: чрез лични спестявания, заем от роднини или приятели, осигуряване на съдружници, личен кредит, инвестиционен заем или финансиращи програми (ЕС и национални).

Реклама. Рекламата е един от най-важните фактори за развитие на всеки бизнес. Колкото и гениална да е твоята бизнес идея, то тя няма как да се превърне в печеливш бизнес, ако потребителите не научат за стоките или услугите, които ще предлагаш. При стартирането на собствен бизнес е особено важно да изградиш план за това, как да накараш клиентите да те потърсят. За целта е нужно да разработиш маркетингова стратегия, с която да определиш кои биха били основните ти потребители – възрастта им, къде живеят, какви са техните доходи и интереси .

Избор на екип. Каквато и да е твоята бизнес идея, би било много трудно да се справиш с нейното реализиране, ако си сам. Помисли добре колко и какви хора ще са ти нужни за твоето бизнес начинание. Обърни особено внимание при избора на твоя екип, тъй като един от най-важните фактори за успеха на всеки бизнес са хората, които го реализират.

 

Освен ценни съвети за своя бизнес, винаги можеш да разчиташ на Финтрейд в случай, че имаш нужда от стоков кредит (оборотни средства), за да обогатиш асортимента си, да направиш подобрения на обекта си или всичко друго, благодарение на което ще генерираш още повече оборот и печалба. Ние помагаме на малкия бизнес да се развива с два специално разработени финансови продукта – Финтрейд Оборот и Финтрейд Инвест. Ако имаш някакви въпроси, винаги можеш да ни потърсиш на 0 700 200 33 без допълнително таксуване или да кандидатстваш за бизнес кредит бързо и лесно от нашата онлайн форма.