Как улесненият достъп до финансиране от „Финтрейд“ повишава ефективността на малкия бизнес

2015-11-02 Как улесненият достъп до финансиране от „Финтрейд“ повишава ефективността на малкия бизнес

Делът и значението на малкия и среден бизнес непрекъснато расте, тъй като той е в основата на всяка пазарна икономика. У нас например са регистрирани стотици хиляди малки и средни фирми, сред които и семейни, опериращи в разнообразни сфери на дейност. Какво става обаче, когато пред този съществен сектор липсват или са налице ограничени възможности за развитие? Негативният ефект неминуемо се отразява върху оборота и цялата бизнес среда, която започва да буксува.

За едни от основните пречки пред малкия и среден бизнес, каквито са затрудненият достъп до финансиране и заемането на свежи оборотни или инвестиционни средства, вече има решение. Като част от международна финансова група, Финтрейд Файнанс се доказва на пазара у нас с рационалните си и достъпни кредитни решения за бизнеса. Продуктите на компанията стават все по-популярни за всички онези, които искат да развият потенциала на своя бизнес. Какви са основните ползи, които откриват микропредприемачите в тези сравнително нови, но уникални финансови инструменти? На първо място това е улесненият достъп до кредитиране и свободата на търговеца на дребно сам да определя периода и вноските за погасяване. Само за няколко месеца, доверие в бизнес модела на „Финтрейд“, който отговаря изцяло на нуждите на малките компании, гласуват стотици клиенти от цялата страната. Това е съвсем естествено, тъй като финансовата институция се утвърждава като лидер във финансирането и консултирането на малкия и среден бизнес. Принос имат и основните принципи, от които се ръководи компанията, за да развива своите продукти прозрачно и с гарантирана сигурност спрямо своите клиенти, които поставя на първо място.

„Финтрейд“ разполага с мрежа от професионални търговски представители, които провеждат персонални срещи с предприемачите в управляваните от тях обекти. По този начин компанията предоставя индивидуално внимание на клиентите, като ги консултира за своите продукти и им предоставя съвети за повишаване ефективността на техния бизнес. „Финтрейд“ е иновативно и достъпно решение за онези търговци, които по една или друга причина нямат или имат затруднен достъп до традиционното финансиране и не искат да чакат, за да повишат оборота си сега. Микрокредитирането от „Финтрейд“ се предлага в две направления: кредитна линия за оборотни средства в размер до 5 000 лв., Финтрейд Оборот и за инвестиционни средства също в размер до 100 000 лв., Финтрейд Инвест. Заемните средства от „Финтрейд“ могат да се ползват за повишаване на асортимента на предлаганите стоки, подобряване на промоционалните активности, разширяване на пространството, закупуване на техника и др. По този начин младата и уникална компания допринася по иновативен начин за развитието на потенциала на малките и средни предприемачи, а от там и на търговията в страната и подпомагането на цялостната бизнес среда у нас.

Специалните предложения за това как да увеличиш възможностите на своята фирма те очакват на сайта на „Финтрейд“ www.fintrade.bg или на телефон 0700 200 33.

За компанията:
Финтрейд Файнанс е небанкова финансова институция, лицензирана от БНБ и е част от международна група с над 10 години опит в микрокредитирането. Мисията на компанията е да осигурява лесен достъп до финансови и информационни услуги за своите клиенти, като предоставя изключително качество на добра цена. Компанията започва дейността си през 2015 г. в Северозападна България и само за няколко месеца се развива повече от успешно, като достига малките търговски обекти в населените места в цялата страна. Бизнес моделът “Финтрейд” позволява на ритейл клиентите на компанията да кандидатстват за достъпно микрофинансиране, без усложнена процедура,  за да получат и оперират със заемни оборотни и/или инвестиционни средства, като сами определят продължителността на ползване и разхода за тях.