Кой е цветът за твоя бизнес? Как клиентите реагират на цветовете на бизнеса ти

2018-05-16 Кой е цветът за твоя бизнес? Как клиентите реагират на цветовете на бизнеса ти

Стартирането на собствен бизнес е свързано с редица задачи, задължения и проблеми. Заети да организират финансовата и административната част, много от предприемачите пропускат да обърнат специално внимание на някои маркетингови аспекти, като един от тях е изборът на цвят за техния бизнес.

Логото е един от най-важните елементи в дизайна на твоята марка. Трябва да подходиш с особено внимание, когато избираш цветовете за твоето лого, тъй като е доказано, че той е първото нещо, което ще бъде забелязано от клиента. Всеки цвят събужда различни асоциации и стимулира специфични емоции. Избирайки точния нюанс, трябва да съобразиш, че той ще се отнася не само за логото, но и за всички други твои фирмени материали.

В тази статия ще опишем въздействието, което някои от основните цветове оказват на клиентите – както на съзнателно, така и на подсъзнателно ниво.

Синьо. Според проучвания за най-предпочитани фирмени цветове, синият цвят е на първо място – на него са се спряли 33% от собствениците на бизнес. Тъй като се свързва с морето и небето, той оставя у хората усещане за безкрайност и простор. Асоциира се с високо качество и сигурност и е особено предпочитан от мъжете. Подходящ е за бизнеси в областта на финансите и технологиите.

Червено. Червеният цвят е символ на любов, страст, но също и на гняв и опасност. Той е провокативен и грабващ вниманието. Тъй като е доказано, че стимулира апетита, той често се използва за продукти от хранително-вкусовия сектор.

Черно. Черният цвят се използва сравнително често – предпочитан е от 29% от предприемачите. Той се асоциира с класика, престиж и изтънченост и е предпочитан за скъпи и луксозни стоки. Подходящ е също и за технологични и автомобилни компании, като не по-рядко се среща и сред производителите на дрехи и обувки.

Зелен. Известен е фактът, че зеленият цвят успокоява. Той носи усещане за свежест, здраве и растеж. Тъй като зеленото е цвета на природата, то той е особено подходящ за така популярните в днешно време еко и био продукти.

Жълт. Жълтият цвят се свързва със слънцето и се асоциира с щастие, топлота и оптимизъм. Той също така е един от цветовете, които най-много грабват вниманието. Често е използван за продукти от хранително-вкусовата промишленост.

Освен ценни съвети за своя бизнес, винаги можеш да разчиташ на Финтрейд в случай, че имаш нужда от стоков кредит (оборотни средства), за да обогатиш асортимента си, да направиш подобрения на обекта си или всичко друго, благодарение на което ще генерираш още повече оборот и печалба. Ние помагаме на малкия бизнес да се развива с два специално разработени финансови продукта – Финтрейд Оборот и Финтрейд Инвест. Ако имаш някакви въпроси, винаги можеш да ни потърсиш на 0 700 200 33 без допълнително таксуване или да кандидатстваш за бизнес кредит бързо и лесно от нашата онлайн форма.