Приходите в бюджета повишени с 12% към края на Август

2015-09-09 Приходите в бюджета повишени с 12% към края на Август

Приходите в бюджета към края на август 2015 година са над 21 млрд. лева, което е 70% от предвидените за тази година и има номинално увеличение от 12 на сто спрямо същия период на миналата година.

Това отчете финансовият министър Владислав Горанов, като посочи обаче, че само приходите от акцизи за първите осем месеца на годината са с 320 млн. лева повече спрямо миналата година.

Според него фактор за увеличаването на приходите са мерки като укрепване и разширяване на правомощията на Агенция „Митници“, допълнителни действия по отношение на обратното начисляване на ДДС при зърнените и техническите култури, както и действията на Националната агенция за приходите по отношение на длъжници с над 100 хил. лева задължения.

Правителството е засилило фискалния контрол и е разширило списъка на стоките, които подлежат на фискален контрол, както и работи срещу избягването на плащанията на данъци, осигуровки и акцизи, отчете още Горанов и допълни, че по този начин приходите надхвърлят с милиарди тези през 2014 година.