Успелите с Fintrade
История за успех с италиански привкус - Бутикова Вила “Тодора”

2023-05-23 Успелите с Fintrade <br/> История за успех с италиански привкус - Бутикова Вила “Тодора”

В “Успелите с Fintrade” ти представяме историите на бизнесите, които ни се довериха. С нашата подкрепа те успяха да развият своите проекти и да реализират целите си. Това са не просто историите на успешните предприемачи, зад чиито резултати стоят техният професионализъм и нашият принос. Това са истории за пътя, който е осеян с предизвикателства. Истории за пример и вдъхновение. Те осмислят дейността ни.

Днес в “Успелите с Fintrade” ти представяме Вила “Тодора” в град Враца и нейния горд собственик Венера Статкова. 
 

Как започва всичко - предисторията?

Последните 35 години от живота си Венера прекарва в Италия, където работи и живее със своя съпруг и двете им вече големи деца. Идва онзи момент, когато с половинката ѝ италианец могат да се пенсионират и да се отдадат на заслужена почивка и спокойствие.

Заедно със съпруга си преди време са построили къща във Враца. Когато и двамата вече нямат неотложни служебни ангажименти, на дневен ред идва въпросът какво да правят с къщата в България.

Първата опция била да я продадат. Мъжът ѝ обаче, за когото страната ни, с природните си дадености, е истински рай, подхожда предприемчиво. Той предлага да инвестират част от спестяванията си, за да създадат малък семеен бизнес - къща за гости, която днес мнозина познават като Вила “Тодора”.

Речено-сторено, както се казва - идват в България, правят необходимите ремонти по старата къща и така създават китно и уединено място за настаняване, което посреща гости от близо и далеч.

Откъде идва името на вилата? 

Както всичко в нашата история, така и при избора на вилата, има този момент на малкия семеен бизнес. Вилата е кръстена на майката на Венера - Тодора. Причината за именуването ѝ така е и знак на признателност към родната ѝ майка. Жест на благодарност към жената, която е направила за нея толкова много през живота си и продължава да бъде до нея във всеки един момент. 

Как се създава Вила “Тодора” - реализацията?

Всичко започва преди около 2-3 години - къщата е налице, името е избрано, средствата за инвестиция са налични. Дотук свършва хубавата част и започва “ходенето по мъките”, както самата Венера се изразява.

Майстори, ремонти, нерви и множество трудности, редица лишения и безсънни нощи. В един момент Венера дори пропушва, но виждайки крайния резултат, си казва, че всяко едно усилие си е заслужавало. В това можеш да се убедиш и сам от снимките, които показват как изглежда мястото към този момент.

Венера се впуска в това приключение, за да направи нещо, което да ѝ харесва, нещо, което да ѝ доставя удоволствие, да развива и гради със собствени усилия. И когато това е факт, удовлетворението от постигнатата мечта е огромно.

Успехът: висока оценка от гостите и пълна заетост месец и половина напред

Бутиковата Вила “Тодора” в момента приема гости на един етаж в три уникални и различни по стил (в обзавеждането си) стаи. До два месеца предстои пускането и на втори етаж с нови три стаи.

Венера ни сподели, че има резервации за месец и половина напред. С гордост ни показа грамотата си от Booking с удивителната оценка от 9,8, дадена ѝ от посетителите. 

Може да се похвали и с много добра автентична италианска кухня в ресторанта на къщата. Той се радва на висока посещаемост, както от гостите в къщата, така и от посетители на града и местните жители. В менюто си винаги залага на качествени продукти, идващи директно от сърцето на Италия.

Какво я прави успешна?

Това е най-трудният отговор, но Венера все пак успява да дефинира формулата на успеха: тайната е 35-те години, прекарани в Италия и научаването на множество новости, включително и магията на италианската кухня.

Това, допълнено с голямото желание, вниманието към детайла, високото качество на продуктите и услугите, пленява гостите. В съчетание с личното отношение и уникалния интериор на всяка стая, посетилите Вила “Тодора” веднъж не се колебаят да се върнат тук отново.

Как Fintrade помогна - нуждата от оборотни средства за довършване на втория етаж?

Венера научава за Fintrade от социалните мрежи и се насочва към продукта Fintrade Оборот. Вече почти една година е наш клиент. Тъй като в момента прави втория етаж на вилата, основно използва средствата за майстори.

Споделя, че ѝ е особено удобно да получава средствата на място. Това ѝ спестява много време от и без това натовареното ежедневие. В пъти по-спокойна е, че може да разчита на Fintrade за допълнително финансиране - винаги когато има нужда.

 

Избери Fintrade кредитен продукт според нуждите си

 

Посети Вила “Тодора” и се наслади на автентичния италиански вкус

 FACEBOOK | BOOKING