Финтрейд представя носителя на допълнителната награда във Финтрейд Бизнес Награди 2016

2016-12-17 Финтрейд представя носителя на допълнителната награда във Финтрейд Бизнес Награди 2016

Елина Черкезова e собственик на частна детска градина ,,Усмивка‘‘, която спечели допълнителния приз на експертното жури в първото издание на конкурса за микро и малък бизнес, организиран от Финтрейд


През месец октомври тази година бяха раздадени наградите в първото издание на конкурса ФИНТРЕЙД БИЗНЕС НАГРАДИ, организиран от Финтрейд Файнанс АД. Допълнителният приз на експертното жури беше връчен на частна детска градина Усмивка за идеята на нейния собственик да направи площадка за игра, насочена към връзката между децата и природата. Със своя проект Елина Черкезова-Велева спечели ваучер за безплатна електрическа енергия до 500 лв. за период от шест месеца. Наградата се предоставя от Ар Си Пауър Енерджи.


Детската градина стартира дейността си през септември 2010. Според Елина, в днешния забързан свят, не всеки родител има възможност да осигури на детето си излизания сред природата, като децата често прекарват времето си, затворени в апартаменти. Целта на проекта е да бъде създадено място, където те могат всекидневно, играейки, да преоткриват природата. Изграждането на подобно място ще допринесе за развиване на усещането за природа, както и на умения като цветоусещане, кооперативност, споделяне, взимане на самостоятелни решения.


‘‘Радваме се, че нашата идея беше оценена и отличена, защото основното при нея е социалният ефект. Освен ползите за децата, от бизнес гледна точка тази площадка ще увеличи капацитета ни за прием, тъй като ще имаме възможност повече деца да се извеждат навън едновременно. Както знаете, разходите за ток в едно детско заведение през зимата не са никак малки, затова за нас допълнителната награда идва навреме‘‘, споделя Елина Черкезова-Велева.


Един от факторите, допринесли експертното жури на конкурса да присъди допълнителната награда на идейното предложение на Елина, е очакваният социален ефект и инвестицията в най-ценното за всяко едно общество – децата.


„Финтрейд Файнанс“ АД провежда инициативата ФИНТРЕЙД БИЗНЕС НАГРАДИ в унисон с мисията си да бъде съюзник на малкия бизнес.


Повече за организаторите Финтрейд Файнанс и бизнес инициативата може да откриете на сайта на компанията fintrade.bg